Genel

Cumhuriyetin 96’ncı yılında Atatürk’ün fotoğraf ve eşyalarıyla özel sergi

Cumhuriyetin 96’ncı yılında Atatürk’ün fotoğraf ve eşyalarıyla özel sergiAtatürk‘ün bugüne kadar yayınlanmamış 150 fotoğrafı, son kez içtiği kahve fincanı, Atatürk‘ün kullandığı gaz lambası, çeşitli kıyafetlerine kadar çok farklı objelerin yanı sıra Time Dergisinin Atatürk kapaklı orijinal baskısı gibi nadide eserler yer alacak.
detaylar haberimizde…

Cumhuriyetin 96’ncı yılında Atatürk’ün fotoğraf ve eşyalarıyla özel sergi

“Büyük dahi/Gazi Mustafa Kemal Atatürk İzmit’te” isimli özel sergide Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraf ve eşyalarının yer alacaktır.

Cumhuriyetimizin 96’ncı yılı etkinlikleri kapsamında Kocaeli Valiliği “Büyük dahi/Gazi Mustafa Kemal Atatürk İzmit’te” isimli etkinlikte, Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraf ve eşyalarının yer alacağı özel bir sergi açılacağını kamuoyuyla paylaştı.

Kocaeli Valiliği “Kamuoyuna Duyuru” bülteninde şunları söyledi:

Cumhuriyetimizin 96. Yılı kutlama programı kapsamında; Valiliğimizin Koordinasyonunda, İzmit Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Nikomedya Lions Kulübü’nün katkılarıyla; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca yanından ayrılmayan çocukluk ve silah arkadaşı Salih Bozok’tan intikal eden birçok tarihi belge; Ve obje emanetlerinin yanı sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen’in; manevi oğlu olan Y. Mimar, Diplomat ve Tarihçi yazar Eriş Ülger Bey’in; şahsi koleksiyonu ile Atatürk’e ait çok özel eşyaların yer alacağı; “Büyük Dahi/ Gazi Mustafa Kemal Atatürk İzmit’te” Müze-Sergi 28 Ekim 2019 – 31 Ocak 2020 tarihleri arasında tarihi İzmit Gar Binasında değerli halkımızın ziyaretine açılacaktır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 10 Kasım Atatürk’ü anma Yıldönümü ve Atatürk’ün İzmit’te gerçekleştirdiği basın toplantısının yıldönümü olan Basın Onur Günü olan 16-17 Ocak tarihlerinde sergimiz ziyaretçilere açık bulundurulacaktır..

Sergide; 150 objenin yanı sıra, bir kısmı daha önce hiç yayınlanmamış Gazi Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafları yer alacaktır. “Büyük Dahi/Gazi Mustafa Kemal Atatürk İzmit’te” isimli sergide, Atatürk‘ün bugüne kadar yayınlanmamış 150 fotoğrafı, son kez içtiği kahve fincanı, Atatürk‘ün kullandığı gaz lambası, çeşitli kıyafetlerine kadar çok farklı objelerin yanı sıra Time Dergisinin Atatürk kapaklı orijinal baskısı gibi nadide eserler yer alacak.

Yaklaşık 3,5 yıllık süreçte hazırlanan sergide, aynı zamanda Zübeyde Hanım, Latife Hanım ve Fikrîye Hanım’a ait eşyalar da görülecektir. Sergi 28 Ekim 2019 tarihinde saat:13.30’da İzmit Tarihi Gar Binasında açılacak ve 31 Ocak 2020 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacaktır.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica