Ekonomi

CW Enerji’den bir GES de Şanlıurfa’ya

CW Enerji, kurulumunu tamamladığı güneş enerji santralleri ile fabrikaların enerji ihtiyacına kalıcı çözümler üretmeye devam ederken, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren bir fabrikanın çatısına da 3323,775 kWp gücünde GES (Güneş Enerji Santrali) kurdu.

ANTALYA (İGFA) –  Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren bir firmanın çatısına güneş enerji santrali (GES) projesini tamamladı.

Proje kapsamında, firmanın çatısına 3323,775 kWp gücünde güneş enerji santrali kuruldu.

Türkiye’nin her yerinde firmaları güneş enerjisiyle buluşturmaya devam ettiklerini belirten CW Enerji CEO’su Volkan Yılmaz, gelecek nesillere daha sağlıklı ve temiz bir çevre bırakma amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Yılmaz, her bir GES sayesinde üretilen yeşil enerjiyle daha temiz bir geleceğe adım atıldığını ifade ederek, “Şanlıurfa’da bulunan bir firma ile de iş birliği yaptık ve bu çerçevede firmanın çatısına 3323,775 kWp gücünde güneş enerji santrali kurulumunu tamamladık. GES ile firma yılda yaklaşık 2.269.546 kg karbon salınımının önüne geçerek yeşil enerjiye bir adım daha atmış olacak. Ayrıca GES ile 161 ağacın kurtarılmasını sağlayacak” dedi.

Enerjiyi temiz ve yenilenebilir kaynaklardan elde etmenin içinde yaşadığımız dünyamızın geleceği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yılmaz, avantajları dolayısıyla güneş enerjisine ilginin gün geçtikçe arttığını söyledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica