Genel

Daha azıyla daha çok dünya mümkün mü?

Daha azıyla daha çok dünya mümkün mü?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de yerel yönetimler düzeyindeki en kapsamlı dönüşüm seferberliği olan Sıfır Atık Festivali’ni 14-16 Ekim 2022 tarihlerinde düzenliyor

Atıksız yaşamların kurgulanacağı festivalde 7’den 70’e herkesin Sıfır Atık bakış açısının bizzat tecrübe edilmesi hedefleniyor. Kocaeli Kongre Merkezindeki festivalde israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve atıkların kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım yolları anlatılacak

ATIKSIZ BİR YAŞAM

Atıksız yaşamlar kurgulamak, çözümün bir parçası olmak ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için ne yapılabilir gibi konuların uzmanlar tarafından masaya yatırılacağı Kocaeli Sıfır Atık Festivalinde birbirinden ünlü ve tanınmış konuklar da yer alacak. Herkesin sıfır atık konusunda bilinçlenmesinin amaçlandığı festivale katılanlar, atıksız bir yaşamın dünya geleceği için ne kadar önemli olduğunu ve bunun için neler yapılması gerektiğini anlatacak.

DERYA BAYKAL

Ünlü sanatçı Derya Baykal, festivalin ilk günü olan 15 Ekim Cumartesi günü iki ayrı program düzenleyecek. Derya Baykal, özellikle hanımlara yönelik evde ileri dönüşüm konusunda önemli ipuçları vereceği bir söyleşi ve atölye hayata geçirecek. Baykal’ın Kongre Merkezi C Salonundaki söyleşisi saat 14.15’te başlayacak. Baykal, aynı salonda saat 15.15’te ise hanımlarla atölye programı gerçekleştirecek.

LEMİ FİLOZOF

Festivalde yine çocukların çok sevdiği Sürpriz Kutusu programının yüzü Lemi Filozof da çocuklarla “Kendin Yap” atölyeleri gerçekleştirecek. Festival kapsamında iki gün boyunca Kongre Merkezinde olacak Lemi Filozof, 15 Ekim Cumartesi günü saat 16.45’te Akçakoca Oditoryumunda olacak. Lemi Filozof’un 16 Ekim Pazar günü yine Kongre Merkezindeki atölyesi ise saat 12.00’de C Salonunda başlayacak.

ÖZEL OTURUM VE SÖYLEŞİLER

Festivalde özel oturum ve söyleşiler de yer alacak. Bu kapsamda dünyada genç kuşağın iklim değişikliği konusundaki yaklaşımını ABD’nin önemli iklim aktivistlerinden Greenfaith İklim Elçisi Nana Firman’dan 15 Ekim Cumartesi günü saat 12.45’te Selim Sırrı Paşa Salonunda dinleyeceğiz. Yine aynı gün aynı salonda “Dinin Ne Kadar Yeşil” kitabının yazarı İbrahim Abdul-Matin, saat 13.00’te bizlere Çevrecilik ve Dindarlık arasındaki ilişkiyi gösterecek. Akademisyen ve yazar Prof. Dr. Kemal Sayar ise 16 Ekim Pazar günü saat 15.45’te C Salonunda daha az tüketerek nasıl daha mutlu olunabileceğini anlatacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica