Genel

Dalgıçların dalış rotaları…

Dalgıçların dalış rotaları… Profesyonel dalgıçların yanı sıra, eğitim alan ve bir uzman yardımı ile dalış gerçekleştiren amatör sporcular için uygun olan, her seviyeden dalgıç için tatil rotaları bulunuyor. Dalgıçların dalış rotaları… Özellikle Ege ve Akdeniz kıyıları dalış için tercih edilirken, en iyi dalış rotaları şöyle sıralanıyor: Dalgıçların dalış rotaları…

Dalgıçların dalış rotaları…

Uçan Balık–Kaş

Dalış cenneti olan Kaş‘ın gözde dalış noktası olan Uçan Balık’a yarım saatlik yolculuk ile ulaşılıyor. 5 metreden başlayarak derinleşen dalış tecrübesi, yüz metreye kadar yaşanabiliyor. Akıntılı olan su deneyimli dalışçıların seçimi olurken, çift tepeli resif göz alıcılığıyla dalış meraklılarını cezbediyor. Çeşit çeşit deniz canlılarının görülebileceği alanda orfozlar, karagözler, salyangozlar bulunuyor.

Sakarya Batığı–Kalkan

Birçok batığın yer aldığı ülkemizde, Kalkan‘ın en meşhur dalış alanı Sakarya Batığı olarak biliniyor. İngiliz kargo gemisinin batığı günümüzde dalgıçların uğrak yeri oluyor. Kanyon şeklindeki yarıktan inilen dalış alanındaki batığa 15 ile 65 metre derinliklerde ulaşılıyor. Yoğun su altı bitkisi bulunduran batık, her seviyeden dalgıcın ilgi odağı haline geliyor.

Bebek ve Minnoş Kayalıkları–Saros

Saros Körfezi’nin ideal dalış alanı olarak bilinen kayalıklar, 30, 40 metre kadar derinde rengarenk bir dünya vadediyor. Deniz yıldızlarına ev sahipliği yapan kayalıklarda iskorpit balıkları, müren ve deniz salyangozları da görülebiliyor. Deniz canlılarına meraklı olanların görmesi tavsiye edilen kayalıklara yakın alanda bulunan oteller konaklama sorununun da önüne geçiyor.

Fener Adası–Çeşme

Her seviyeden dalgıç için tatil rotaları arasında Çeşme de yer alıyor. Adanın derinliklerini ziyaretçilerine sunan rota, balık sürülerini görmenize imkan tanıyor. Mercanların yakından izlenebileceği bölgede, eski fok mağaraları da yer alıyor. Rüzgarlı olan dalış alanında sağlıklı salış için daha dingin havanın beklenmesi tavsiye ediliyor.

Hisarönü–Datça

Kumluk olan dalış alanı, tertemiz suyu ve yüksek görüş mesafesi ile dalış meraklılarını bekliyor. Canlı hayatı açısından oldukça zengin olan Hisarönü, bahar aylarında izmarit balıklarının üreme alanı haline geliyor. Oldukça rüzgarlı olduğu bilinen bölgede yalnızca deniz durgunken dalış yapılabiliyor. Suyun derinliği yer yer 15 – 20 metreye kadar düşüyor.

Delimehmet–Ayvalık

Kırmızı mercanlarla kaplı olan dalış bölgesi, karagöz sürüleri, mığrı, müren, gelincik balığı, orfoz ve ahtapotları bulunduruyor. Resif her seviyeden dalgıcın seçimi olurken, dalış esnasında fotoğraflama da yapılabiliyor. Uzman dalgıçların rehberliğinde yapılan dalışlar ziyaretçileri memnun ediyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica