Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Dalyan Köfte evde nasıl lezzetli ve kolay yapılır tarifi

Dalyan Köfte evde nasıl lezzetli ve kolay yapılır tarifi … “Yaptığımız rulo köfteyi, ellerimizi yağlayarak sıvazlayıp, ek ve çatlak kalmamasını sağlayalım.” detaylar haberimizde…

Dalyan Köfte evde nasıl lezzetli ve kolay yapılır tarifi

Malzemeler:

*- 1 kg. köftelik kıyma
*- 2 adet orta boy kuru soğan
*- 3 adet yumurta
*- 1/2 bayat ekmeğin içi
*- Yeterince tuz ve karabiber

İçine koymak için;

*- 1 adet orta boy havuç
*- 2 adet yumurta
*- 1 çay bardağı bezelye
*- 1/4 paket margarin
*- 1,5 çorba kaşığı domates salçası
*- 1 litre su

**-*- İsteğe göre; 6 diş sarımsak ile 1 tatlı kaşığı kekik

Yapılışı:

*- Rendelediğimiz kuru soğanları, yumurtaları, kabuğunu soyup ıslattığımız ve suyunu sıktığımız bayat ekmeği, yeterince tuzu ve karabiberi, kıyma ile birlikte iyice yoğuralım. İkiye bölüp, buzdolabına koyalım.
*- Havucu ve 2 adet yumurtayı ayrı ayrı haşlayalım. Yumurtaların kabuklarını soyup, dörde bölelim. Havucu ise, serçe parmak kalınlığında uzunlamasına keselim.
*- Kıymayı çıkartıp, bir parçasını ıslattığımız tezgahın üstünde dosya kağıdı büyüklüğünde şekillendirelim. Ortasına uzunlamasına, kestiğimiz havucun, yumurta dilimlerinin ve bezelyelerin yarısını koyalım.
*- Kıymanın iki ucunu birleştirip yuvarladıktan sonra, yağladığımız fırın tepsisine parçalamadan bütün olarak koyalım. Yaptığımız rulo köfteyi, ellerimizi yağlayarak sıvazlayıp, ek ve çatlak kalmamasını sağlayalım.
*- Geri kalan kıymayı da artan malzemelerle aynı şekilde yuvarlayıp tepsiye koyalım.

*- Önceden ısıttığımız fırında, köfteler kızarana kadar pişirelim.
*- Bu esnada, başka bir kapta erittiğimiz margarin yağının içinde, domates salçasını birazcık kavurup, yeterince tuz, karabiber ve lezzetlendiricileri ilave edip şöyle bir çevirdikten sonra, yeterince suyunu koyup, kaynatalım.
*- Eğer sosunuzun biraz koyu olmasını istiyorsanız, suyunu koymadan önce 1 çorba kaşığı un ilave edip 1-2 sefer karıştırdıktan sonra, suyunu koyalım.
*- Bu esnada kızarmış olan köfteleri, bir parmak kalınlığında dilimleyip, kenarlı bir tepsiye birbirinin üstüne gelecek şekilde, yan yana dizelim.
*- Hazırladığımız sosu üstüne döküp, bir taşım daha kaynatıp, püre veya patates tava ile süsleyerek, servis yapalım.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica