Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Darülaceze yönetiminden BAREM’e ziyaret

BAREM’i ziyaret eden Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, sadece Bursa’ya değil, Türkiye’ye böyle büyük bir eser kazandırdığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

BURSA (İGFA) – Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan ve inşaat çalışmaları tamamlanıp tefrişat işlerinde de sona gelinen Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM), hizmete açılmadan ilgi odağı oldu.

Engelli, yaşlı ve Alzheimer hastaları gibi hayatını devam ettirmekte zorluk çeken vatandaşlara yönelik önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan dev merkez, tanıtım ziyaretleri kapsamında farklı sivil toplum kuruluşlarına kapılarını açıyor.

Demirtaş’ta 20 bin 140 metrekare alan üzerine bir kampüs şeklinde inşa edilen BAREM’i son olarak, 127 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü kurumlarından olan Darülaceze’nin yönetim kurulu ziyaret etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın davetlisi olarak Bursa’ya gelerek BAREM’de incelemelerde bulunan Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ve yönetim kurulu üyeleri, ilk olarak Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti. Cebeci ve beraberindekiler, müzede BAREM ile ilgili yapılan sunumun ardından Demirtaş’taki merkezi yerinde inceledi. Başkan Dündar ile birlikte tesisteki birimleri ve odaları gezerek bilgi alan ve işletimi konusunda fikir alışverişinde bulunan Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, dev merkezin büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini ifade etti.

BAREM’İ İHTİŞAMLI BULDU

Türkiye’de örnek olarak gösterilebilecek BAREM’in beklediğinden de ihtişamlı bulduğunu belirten Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, “Gönül belediyeciliği dediğiniz zaman, asıl bu tip insanların da ihtiyaçlarını düşünmek, onlara el uzatmak, bunlar gerçekten de çok çok önemli” dedi. Cebeci, yapılan bu eserlerle Avrupa’yı geride bıraktıklarını belirterek, “İnşallah benzerleri de diğer şehirlerimizde yapılır. İyi bir ekip, iyi bir kadro olduğunu gördük, başkanımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

BAREM’in sosyal belediyecilikte gelinen son nokta olduğuna vurgu yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 15 yıldır işlettikleri OBAM’dan tecrübeye sahibi olduklarını söyledi. “Darülaceze’nin tecrübesi bizim yolumuzu aydınlatacaktır” diyen Başkan Dündar, “BAREM’in de Darülaceze’ye bir kardeş kuruluş olarak uzun yıllar hizmet edecek bir yapı oluşturmak adına kendileri ile birlikte çalışıyoruz. İnşallah, bu düşüncemiz gerçekleşir ve Bursa’nın bir eseri olarak uzun yıllar Bursalılara hizmet verir” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica