Siyaset

Dava obama döneminin halen işbaşında olan ekibinin işi

Dava obama döneminin halen işbaşında olan ekibinin işi Erdoğan, ABD’deki Rıza Sarraf davasına ilişkin, “Amerika’daki dava bir cambaza bak cambaza oyunudur. Bu oyunla bir taşla pek çok kuş birden vurulmak hedefleniyor” dedi. Dava obama döneminin halen işbaşında olan ekibinin işi detaylar haberimizde…

Dava obama döneminin halen işbaşında olan ekibinin işi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’deki Rıza Sarraf davasının, Obama yönetiminin halen iş başında olan ve Trump’la çekişme içinde olan ekibinin işi olduğunu öne sürdü. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği gibi kendisini ya da yakınlarının yurt dışına para çıkarmasının söz konusu olmadığını da belirten Erdoğan, belgelerin sahte olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Dolandırıcılıklarla alakamız yok

Ana muhalefet partisini başındaki zatın, grup kürsüsünden salladığı kağıtların yalan olduğunu ifade ettik. İpliğini pazara çıkardık. Buradan bir kez daha söylüyorum. Cumhurbaşkanının ve yakınının bu tür dolandırıcılıklarla asla alakası ve işi yoktur. Yurt dışına gönderilmiş herhangi bir paraları da söz konusu değildir. Ana muhalefetin, ana hıyanetin başındaki zata çağrımı tekrarlıyorum. İddiasını ispat etmiş olsaydı ben siyaseti bırakacaktım, cumhurbaşkanlığı’ndan ayrılacaktım. Aynı onurlu tavrı kendisinden bekliyorum. Bu zat şimdi de Amerika’nın ülkemize karşı silah gibi kullanmaya çalıştığı Zarrab davası ile ilgili açıklamalar yapacakmış. Madem bu mesele ile ilgili birkaç hususu paylaşmak isterim.

ABD’de 28 Şubat süreci yaşanıyor

Amerika’daki dava, hukuk, adaletle ilgili olmayan bir cambaza bak cambaza oyunudur. Pek çok kuş birden vurulmak hedefleniyor. Birisi, Suriye ve Irak’taki projeye hız verilmek istenmesidir. Davanın projesi Amerikan yönetimi içindeki bir gruba aittir. Amerika’da ülkemizdeki 28 Şubat dönemine benzer bir süreç yaşanıyor. Eski yönetim (Obama) bakiyesi bir grubun, ülkemiz konusunda Trump’ın iradesine aykırı olarak yönetim izlediği anlaşılıyor. Bizim muhatabımız Sayın Trump’tır ve öyle de kalacaktır. Bizi yargılamalarının niyeti onbinlerce kilometrelik terör koridorudur. Şantaj aracı olarak kullanmak üzere gündemde tutulduğu açıkça görüldü.

ABD’YE sesleniyorum, hala FETO darbe girişimini anlayamadınız mı?

Amerika’ya sesleniyorum hâlâ 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin anlayamadınız mı, anlayamayacak mısınız? Şu anda Türkiye’nin yargısı başta Feto olmak üzere bütün suçlularını yargılayıp müebbet hapse mahkum ederken, dosyaları sizlere gelmişken, siz hâlâ neyi gizlemeye çalışıyorsunuz?

Ey ABD, ÖSO’ya senle birlikte kurduk

Teröriste hangi ismin verildiğinin bizim için bir önemi kalmamıştır. Sakın PYD, YPG, PKK demeyin, Suriye Demokratik Güçleri SDG deyin yutarlar. Tezgâh bu. Ey ABD, Özgür Suriye Ordusu’nu seninle beraber kurduk. Bunun adımını Obama yönetimiyle beraber attık, o zaman SDG diye bir şey yoktu. Siz şimdi yeni bir manevrayla SDG’yi kurdular. Bundan sonra kimin nerede ne dediğine değil sahada kimin ne yaptığına bakacak ona göre hareket edeceğiz.

ABD sınırımızdaki silahları ya bize, ya İran’a, sıkıysa Rusya’ya karşı kullanacak

Kiminle ticaret yapacağımızın kararını biz veririz. Türkiye BM kararlarına uymuştur. Türkiye-İran sınırı Amerika’nın kuruluşundan çok önce belirlenmiştir. Türkiye’nin Amerika’ya karşı bir planı yok ama Amerika’nın bize karşı bir planı olduğu artık iyice anlaşılıyor. ABD sınırımızdaki silahları kime karşı kullanacak? DEAŞ’a, Suriye’ye, Irak’a karşı mı kullanacak? Hayır. Ya İran ya Türkiye sıkıysa Rusya. Trump’ın kendisine söyledim nasıl bu silahlar buraya gelir. DEAŞ falan kalmadı orada şimdi silahlar hâlâ geliyor üslerin sayısı artıyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica