Siyaset

Demir: “Gelecek Partisi aydınlanma ve kucaklaşma hareketidir”

Demir: “Gelecek Partisi aydınlanma ve kucaklaşma hareketidir” … Demir, “Partiyi kurduğumuz günden beri 46 il, çok yerde bölge toplantıları, kongreler ve çalışmalarda bulundum. Artık bitiş noktasında olan bir siyaset Türkiye’yi yönetiyor” dedi. detaylar haberimizde…

Demir: “Gelecek Partisi aydınlanma ve kucaklaşma hareketidir”

Doğan Demir: Gelecek Partisi aydınlanma, değişim, bütünleşme ve kucaklaşma hareketidir
Türkiye’yi 20 bölgeye ayırarak ‘Gelecekte Yerel Yönetim’ modelini çizen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı Doğan Demir, 7. Bölge toplantısını Zonguldak’ta; Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Düzce ve Sakarya illerinin katılımı ile tamamladı.

‘Gelecek’te Yerel Yönetim Modeli’nin hatlarını çizerek inşa etmeye başlayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, çevre illerin de katılımıyla merkezi İstanbul, Ankara, Konya, Antalya, Tekirdağ, Bursa ve Zonguldak olan 7. Yerel Yönetimler ve Şehircilik Toplantısını gerçekleştirdi.

Gelecekte Yerel Yönetimler misyon ve vizyonunun anlatan Demir, programın ardından basının sorularını yanıtlayarak, Gelecek Partisine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Demir, Gelecek Partisi’nin diğer mevcut siyasi partilerden neden ve nasıl farklı olduğunu anlattı.

Gelecek Partisi’nin karar alma kademesinde farklı ve çeşitli görüşten isimlerin yan yana geldiğini, bunun parti için ne anlama geldiğini soran gazeteciye Doğan Demir:

BÜTÜN RİSKLERİ ALARAK GELDİM

“Partiye gelmeden önce başkanlığını yaptığım Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanlığı görevimden ayrılırken helallik istediğimde ‘sağ siyasal partilerde bizim gibi düşünen insanların barınma şansının olmadığı, nitekim bunun Ak Parti’de defalarca denendiğini ama sonuç alınamadığını, yine Anavatan gibi, Doğru Yol gibi bir çok partide bunun tamamen bir vitrin olduğunu, vitrin olarak kullanılıp bir kenara itilmek istendiği gibi’ düşünceleri çok fazla duydum ama ben bunu öncelikle Genel Başkanımıza inanarak çürüttüm. Ben Genel Başkanımızı yıllardan beri tanıyorum ne kadar mütevazi ve hayata nasıl baktığını bildiğim için çok rahat bir şekilde Türkiye’nin kaderini değiştirmek, yeniden bir arada yaşama iklimini geliştirmek, ayrıştırılan, ön yargıları olan insanlara bu dünyada aslında birlikte siyaset yapabileceğimizi öğretmek için bütün riskleri alarak geldim” yanıtını verdi.

Yine bir gazetecinin “muhafazakar bir partide sosyal demokrat olarak yer almak kalıpları yıkmak, ‘bizim de söyleyecek sözümüz var’ anlamına mı geliyor?” sorusuna Doğan Demir, ilkelere vurgu yaparak cevap verdi. ‘Devrimcilik’ tanımı üzerinde duran Demir, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu son derece önemli bir devrimci olarak değerlendirdi ve şöyle kaydetti:

DEVRİMİN KARŞILIĞI DEĞİŞİMDİR

“Çok çarpıcı bir şey söylemek istiyorum: Devrimci denilince herkes solcuların devrimci olduğunu algılıyor ama o devrimcilerden biri belki de en önemlisi bana göre Sayın Ahmet Davutoğlu’dur. İnsanların yaşamı, inancı, muhafazakar olması, Alevi olması, Sünni olması, başka bir dine inanıyor olması yada ülkücü olması çok bir şey değiştirmiyor. Devrimin karşılığı değişimdir. Biz hepimiz kendimizi değiştirerek, dönüştürerek ama ilkelerimizden vazgeçmeden, birbirimize tutunarak, ülkenin mozaiğini oluşturduk. O yüzden ben Sayın Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok devrimci bir duruşla muhafazakar tarafının yanında çok modern, çok nitelikli, iyi bir siyasetçi, iyi bir devlet adamı aynı zamanda çok mütevazi bir yoldaş ve yol arkadaşı oldu.”

BİTİŞ NOKTASINDA OLAN BİR SİYASET TÜRKİYE’Yİ YÖNETİYOR

Ak Parti’nin her ne kadar kamuoyu anketlerinde yüzde 35-40 bandında oy alacağı görünse de toplumda büyük bir korku ikliminin yaratıldığının altını çizen Demir, Türkiye’nin 90’lı yıllar öncesine döndüğünü kaydetti.

Gelecek Partisi’nin henüz yeni kurulmuş bir parti olmasına rağmen, Türkiye’deki siyasi düğümü çözmek adına ‘Tam Demokrasi için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ ve ‘Temiz Siyaset Belgesi’ çalışmaları gibi büyük işlere imza attığına dikkat çeken Demir, “Ak Parti’nin bugün hala yüzde 25-30’larda bir oy oranı var, kamuoyu araştırmalarında yüzde 35-40 olduğuna bakmayın. Ülkede bir korku imparatorluğu yaratılmış, anket yapılırken bile telefonla veya yüz yüze, emin olun vatandaş korkuyor. Hala vatandaşlarımızın bir kısmı çocuğum işten atılacak, işe yerleşemem kaygısı yaşıyor ve Türkiye 90’lı yıllar öncesine 12 Eylül darbe dönemlerinin öncesine gidiyor. Nasıl ki o dönem askeri vesayet vardı insanlar korkar ve kendi kendini denetler hale geldi, bugün de sivil şekilde bunu yaşıyorlar. Eminim ben, Ak Parti içerisinde de bu durumdan rahatsız olan insanlar var. Ben Türkiye’yi çok gezen biriyim. Partiyi kurduğumuz günden beri 46 il, çok yerde bölge toplantıları, kongreler ve çalışmalarda bulundum. Artık bitiş noktasında olan bir siyaset Türkiye’yi yönetiyor. Biz, ‘Tam Demokrasi için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ çalışması yaptık, ardından ‘Temiz Siyaset Belgesi’ yayınladık bu ikisini üst üste koyduğunuzda çözüm şu, Gelecek Partisi çok yeni kurulmuş ama iktidara gelecek pozisyonda bir parti…” ifadelerini kullandı.

HERKESE EŞİT MESAFEDE DURAN BİR AYDINLANMA HAREKETİYİZ

‘Gelecek Partisi Türk siyasal yaşamında siyaset Rönesans’ı, yeniden aydınlanma gibi bir anlayışla hareket ediyor diyebilir miyiz? sorusuna ise Doğan Demir, değişim dönüşüm ve bütünleşme mesajıyla karşılık verdi. Demir son olarak, “Diyebiliriz. Gelecek Partisi yeniden aydınlanma hareketidir, Türkiye’yi yeniden değiştirme, dönüştürme hareketi, Türkiye’yi yeniden bütünleştirme hareketi, yeniden kucaklama ve 84 milyon yapıyı asla ayrıştırmadan herkese eşit mesafede duran bir aydınlanma hareketiyiz kesinlikle” diye ifade etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica