Siyaset

Denizlerdeki haydutlara meydanı bırakmayacağız

Denizlerdeki haydutlara meydanı bırakmayacağız Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki doğalgaz arama çalışmalarına işaret ederek, “Suriye’deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız” dedi. Denizlerdeki haydutlara meydanı bırakmayacağız detaylar haberimizde…

Denizlerdeki haydutlara meydanı bırakmayacağız

MİLGEM Projesi’nin üçüncü gemisi TCG Burgazada’nın Deniz Kuvvetleri’ne teslimi ve yeni tip denizaltı Aydınreis’in ilk kaynak töreni bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilen korvet için Milli Savunma Bakanlığınca özel klip hazırlandı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri işaret ederek, “Adım atabileceklerini sananlar ne kadar büyük hataya yaptıklarını anlamaya başladılar. Denizlerdeki haydutlara meydanı bırakmayacağız” dedi.

Erdoğan’ın törendeki konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

“Türkiye’yi adeta denize ayak basamayacak hale getirmeyi amaçlayan çabalara asla izin vermeyeceğiz”

Burgazada korvetimizin ülkemize milletimize Deniz Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum. En geç 2020 yılında Kınalıadayı’yı da Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim edeceğiz. Son dönemde Doğu Akdeniz ve Ege’de yaşanan hadiseler ülkemizin Deniz Kuvvetlerinin en az diğer unsuları kadar güçlü olması gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Türkiyeyi adeta denize ayak basamayacak hale getirmeyi amaçlayan çabalara asla izin vermeyeceğiz. Doğu Akdeniz’deki doğal kaynakların ülkemiz ve KKTC dışlanarak adeta gasp edilmesine yönelik girişimleri kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Türkiye’ye rağmen Doğu Akdeniz’de veya Ege’de adım atabileceklerini sananlar ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladılar. Suriye’deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız.

“Türkiye dünyanın ilk 100 savunma sanayi listesine 4 şirketiyle giren ülke olmuştur”

Türkiye savunma sanayinde dışa bağımlılığını yüzde 80’lerden yüzde 35’lere kadar indirdi. Türkiye, dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi arasına giren 4 şirketiyle bu listede en fazla şirkete sahip 6. ülke durumuna gelmiştir. Savunma sanayini ne kadar geliştirirsek diğer alanlarda da o kadar ileri gideceğimiz açıktır. Bize küresel düzeyde rekabet avantajı sağlayacak bu alanı daha fazla destekleyeceğiz. Türkiye dünyanın ilk 100 savunma sanayi listesine 4 şirketiyle giren ülke olmuştur. En kısa zamanda özel sektör kuruluşlarımızı da bu listede görmek istiyoruz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica