İGF

Denizli Buldan’da iftarlıklar evlere ulaştırılıyor

Denizli’de Buldan’ı Güzelleştirme ve Turizm Vakfı, ramazanda ihtiyaç sahibi ailelerin iftarlık sıcak yemeklerini evlerine ulaştırıyor.

DENİZLİ (İGFA) – Buldan’ın tarihi dokusu ve kültürel varlıklarıyla turistik değerlerinin korunması ve tanıtılması amacıyla 1963 yılında kurulan Güzelleştirme ve Turizm Vakfı,  ihtiyaç sahibi ailelere de yardım eli uzatıyor.  Kurulduğu günden bugüne kendilerine ait düğün salonunda ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği veren Güzelleştirme ve Turizm Vakıf tarafından, pandemi nedeniyle ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek ulaştırılıyor.

Belirlenen 200’ün üzerinde yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi aileye çorba, sulu yemek ve pilavdan oluşan üç kap sıcak iftarlık, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Çakmacı ve gönüllüler tarafından evlere servis ediliyor. 

Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaşan Vakıf yönetimine teşekkür eden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan’da Kaymakamlık, Belediye, sivil toplum kuruluşları ve yardımsever vatandaşların bir olup ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldıklarını söyledi.  Başkan Şevik, Vakfa ait aşevinde pişirilen yemekleri, vakfın gönüllüleri tarafından, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldığını belirtti. Buldan’ı Güzelleştirme ve Turizm Vakfı Başkanı Mehmet Yakın ise, her gün yaklaşık 200 vatandaşın evine yemek götürdüklerine dikkati çekerek, 70-75 civarında vatandaşın da bizzat gelerek yemeklerini aşevinden aldıklarını kaydetti.  Başkan Yakın, “Çorbada benim de tuzum olsun” diyen olursa bağışlarını kabul etmeye hazırız” diyerek yardımsever Buldanlılara çağrıda bulundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica