İGF

Denizli’de Birleşmiş Milletler’den kadınlara özel proje

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler (BM) işbirliğinde kadınlar için özel bir istihdam projesi başlatıldı.

DENİZLİ (İGFA) – Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Ofisi ortaklığında 2019 yılında başlatılan “Yerinde Öğreniyoruz” projesi meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Ofisi tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi Fatih Sosyal Etkinlik Merkezi’nde kurulan gastronomi mutfağında kadınlara aşçı çıraklığı kursu verilmeye başlandı.

Kurs boyunca İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü tarafından günlük 40 lira veriliren, Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’nin öğreticiliğindeki eğitimde ilk kursiyerlerin 10 Mart’ta mezun olarak sertifikalarına kavuşacağı öğrenildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kursiyerleri ziyaret ederek, başarılar diledi. Kadınlarla bir süre sohbet eden Başkan Zolan, “Yerinde Öğreniyoruz” projesinin önemine dikkati çekerek, kursun kadın istihdamı açısından önemli olduğunu söyledi. Başkan Zolan, projeye emek veren herkese teşekkür etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica