Ekonomi

DEÜ’de Doğan Girişime, KOSGEB ve iş dünyasından yatırım desteği

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) bünyesinde faaliyetlerine devam eden AGON firması, geliştirdiği biyosensörler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Firma, ürettiği serigrafi baskılı elektrot tabanlı biyosensörlerle KOSGEB’in yanı sıra bireysel yatırım desteği de almayı başardı.

İZMİR (İGFA)- Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı’nda (DEPARK) faaliyetlerine devam eden ve geliştirdikleri biyosensörle halk arasında hastane mikrobu olarak bilinen Staphylococcus Aureus bakterisini tespit edebilen ürün geliştiren AGON ekibi, şimdi de serigrafi baskılı elektrot tabanlı biyosensörler ile yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. Geliştirdikleri elektrokimyasal biyosensörler için KOSGEB’den de hibe almaya hak kazanan ekip, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) EGİAD Yönetim Kurulu ve EGİAD Melekleri Ağı İcra Kurulu Üyesi Filip Minasyan’dan da bireysel yatırım desteği alarak atölye kurma çalışmalarına başladı. Oldukça geniş bir tüketici penceresine sahip serigrafi baskılı elektrot tabanlı biyosensörler; ilaç ve kimya sektörü, araştırma laboratuvarları ve sağlık merkezleri gibi birçok alanda çeşitli amaçlara hizmet edecek şekilde kullanılabiliyor.

Hastalık teşhisi, enzim gibi biyomoleküllerin seviyelerinin tespiti, adli vakalarda satışı ve kullanımı yasaklı maddelerin tanımlanması gibi birçok alan, serigrafi baskılı elektrot tabanlı biyosensörler sınıfında yer alıyor. Yüksek seçiciliğe sahip, güvenilir biyosensör türlerini ortaya çıkaran AGON, daha önce DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın desteğinin yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı’ndan hibe desteği almıştı.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, AGON ekibini tebrik ederek, “Henüz üniversite öğrencisiyken çıktıkları yolda önemli aşamalar kaydeden, başarılarıyla iş dünyasının da dikkatini çeken AGON ekibiyle gurur duyuyor, onları yürekten kutluyoruz. Girişimcilerimizin üniversitemizin de yoğun çabalarıyla yazdığı her başarı hikâyesi, bizlere doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Milli ve yerli üretim anlayışını benimseyen, ülkemize ve insanlığa hizmet eden çalışmalara imza atan girişimcilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica