Siyaset

DEVA Başiskele Yeşilyurt semt pazarını dolaştı

Deva Partisi Başiskele Yeşilyurt mahalle başkanı Seyit Abdullah Köker; bugün (11.03.2022) Başiskele ilçemizin Yeşilyurt Mahallesi kapalı halk pazarı esnafını ve Pazar alışverişine gelen vatandaşları yerinde ziyaret ederek görüş ve şikâyetlerini dinledi

Pazar esnafı, pazarın işlevselsizliği ve kullanışsızlığı konusunda şikâyetçidir. Uzun yıllardır Yeşilyurt mahallesinde yaşayan Sayın Köker bu şikâyetler üzerine; “Bir yapı oluşturulurken, yapının yapılacağı yerin iklimsel şartları, kültürel yapısı ve kullanılacağı amaç ile kullanıcının beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılaması gerekmektedir. Mevcut kapalı pazar yerimiz daha çok tek iklim yazı yaşayan bölgelere uygun olup ilçemiz yapısına uygun değildir” diyerek adeta pazar esnafının sesi olmuştur.

Esnaf ve pazar alışverişine gelen vatandaşlar yağmurlu havalarda pazar yüksekliği fazla olmasından ve etrafının kapalı olmamasından dolayı ıslanmakta hatta esnaf kapalı pazarın içerisinde çadır açmak zorunda kalmaktadır. Bugün (11.03.2022) yaşanan kötü hava şartları sebebiyle pazar yerinin bahsedilen sorunlarından ötürü pazar esnafımızın üçte biri ancak tezgâhlarını açabilmiştir. Yoğun kar yağışının “KAPALI PAZAR” olmasına rağmen adeta pazarın içerisine yağdığı görülmüş esnafın bir yandan satış yapmaya çalışırken bir yandan da sürekli tezgâhlarını kardan temizlemeye çalıştıkları tespit edilmiştir. Aynı zamanda esnafın, pazar etrafı tamamen açık olduğu için, hava şartlarının da eksi sıcaklıklara indiği bu günlerde rüzgâr ve soğukla da mücadele etmesi gerekmektedir. Pazar esnafı bu şikâyetleri daha önceden pazarı ziyarete gelen Başiskele Belediye başkanı M. Yasin Özlü’ye bildirdiklerini ve karşılığında “Size kapalı pazar yeri yaptık daha ne istiyorsunuz” diye bir cevap aldıklarını iletti. Böyle bir cevabın bir belediye başkanına yakışmadığını söyleyen esnaf ilgisiz belediye hizmet anlayışına artık dur demenin zamanı geldi diyerek fikir paylaşımında bulundu. Yeşilyurt Mahallesi pazar esnafı ve pazar alışverişine gelen vatandaşlar dile getirilen sorunların çözümü için Başiskele belediyesinden yapılacak hamleyi heyecanla beklemektedirler.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica