Siyaset

DEVA Kocaeli, Karaman’daki Saldırıyı Kınadı

DEVA Kocaeli, Karaman’daki Saldırıyı Kınadı

DEVA Partisi Karaman İl Başkanı’na ve röportaj verdiği gazeteciye yapılan saldırı ardından DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç bir basın açıklamasıyla olayı kınadı

Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak Demirer, Karaman’ın Sesi internet haber sitesi sahibi Hüseyin Ölger’e röportaj verirken uğradığı saldırı sonucu darp edildi.

Saldırı sonucu DEVA Partisi Karaman İl Başkanı’na hastahanede 4 dikiş atılırken, Gazeteci Hüseyin Ölger de tedavi altına alındı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, saldırıyı esefle kınadıklarını ve saldırganların bir an önce tutuklanarak adalet önüne çıkartılması gerektiğini ifade etti.

KALLEŞ SALDIRIYI KINIYORUZ

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, “Karaman İl Başkanımız Sayın Mustafa Burak Demirer’e ve Gazeteci Hüseyin Ölger’e yapılan kalleş ve hain saldırıyı kınıyoruz.

Kentte belediye araçlarıyla yapılan bir yolsuzluğu belgeleyerek suç duyurusunda bulunan İl Başkanımız ve bunu haber yapan basın mensubuna yapılan darp girişimi asla kabul edilemez.

Bu sadece Türk siyasî hayatına yapılan bir saldırı değil, aynı zamanda basın özgürlüğüne de yapılan önemli ve vahim bir saldırıdır.

İşin daha vahim tarafı ise hükümet ortaklarından birisinin de ilçe yetkililerinin bu vahşette rol almış olmasıdır.
İnanıyorum ki, söz konusu partinin genel merkezi de yereldeki bu vandallığa gereken cezayı verecektir. Karaman Valiliği’nin de bu kalleş saldırı karşısında gerekeni yapacağına inanıyorum…

BASINA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

Ancak şunu da ifade etmek isterim ki, bir siyasi partinin il başkanı ve haber peşinde koşan bir basın mensubu darp edildiği halde bunun ulusal basında birkaç gazete ve televizyon hariç hiçbir yerde yayınlanmamış olması da aynı zamanda ülkemiz basının içine düştüğü durum açısından acı bir olaydır…

Haber için görevi başında röportaj alan bir gazeteciye saldırının dahi; bazı yandaş medya organlarınca ‘haber yapılmaması ve basında gündeme hiç getirilmemesi bile başlı başına bir haberdir’ diye düşünüyorum.

DENİZLİ’DE DE ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR

Diğer yandan dün de Denizli’de Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın, önceden bildirim yapılmış olmasına rağmen Denizli Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde halka yapacağı konuşmasının da polis engeliyle karşılaşması; DEVA Partisi’nden AKPartililerin ve hükümetin korkusunun en açık göstergesidir.

Ama ne yaparlarsa yapsınlar, DEVA Partisi’ni susturmaya çalışırlarsa çalışsınlar; mevcut hükümet ve küçük ortaklarının vadesi dolmuştur. Son kullanma tarihleri geçmiştir.
İlk seçimde DEVA iktidarıyla halkımız rahatlayacak.
Milletimiz müsterih olsun, DEVA geliyor…” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica