Siyaset

DEVA Partili Aslan: Kürtlerin oyunu alamayan cumhurbaşkanı seçilemez

DEVA Partili Aslan: Kürtlerin oyunu alamayan cumhurbaşkanı seçilemez

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Essum Aslan, ‘Kürtlerin oyunu almayan hiç kimse cumhurbaşkanı seçilemez’ dedi

“Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Mardin İl Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, Genel Başkan Yardımcısı, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın katılımıyla basın mensupları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Özel bir kafede düzenlenen toplantıda çalışmalarını anlatan heyet, 6’lı masanın ortak adayı konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

‘HDP’YLE DİYALOĞUMUZ VAR’

Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan heyet, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda 6’lı masanın ortak adayının HDP tarafından desteklenmesi için DEVA Partisi’nin tutumunun ne olacağı yönündeki soruya yanıt veren Çanakçı, “Bu meseleyle ilgili ortada bir sorun, mesele olduğunu kabul etmek gerekiyor. Biz DEVA Partisi olarak Mardin’de ‘sorun var’ deyip Ankara’da ‘sorun yok’ diyen bir parti değiliz” dedi. 6’lı masada her partinin farklı değerlendirmeleri olduğunu belirten Çanakçı, “Özellikle HDP ile ilgili farklı değerlendirmeleri söz konusu olabiliyor. Burada bizim ifade ettiğimiz hususlar 6’lı masayı bağlayacak nitelikte hususlar değil. Ama biz DEVA Partisi olarak genel başkanımız da defalarca bunun altını çizdi. Biz HDP’yle iletişimi olan, diyaloğu olan bir partiyiz” diye konuştu. 6’lı Masanın “şeffaf bir masa” olduğunu savunan Çanakçı, cumhurbaşkanı adayının kriterleri konusunda da şeffaf olduklarını söyledi. HDP ile bir diyalogları olduğunu ancak işbirliğinin söz konusu olmadığını diyen Çanakçı, “Diyaloğumuz söz konusu ama bir işbirliği, ittifakımız söz konusu değil. 6’lı Masa da bu süreci şeffaf yönetiyor” ifadelerini kullandı.

KAVAF, SÖZLERİNİ HATIRLAMADI!

Toplantıda Selma Aliye Kavaf’ın Siirt’te 2010 yılında 7 kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına dair tartışılan “Bunlar sadece bizde oluyormuş gibi bir komplekse kapılmamak lazım. Dünyanın başka yerlerinde oluyor” sözleri hatırlatılarak, bu sözleri bugün nasıl değerlendirdiği soruldu. Kavaf, söz konusu sözleri hatırlamayarak, soruyu soran gazeteciye “Bence karıştırıyorsunuz” derken, sözlerin kendisine ait olduğunun söylenmesi üzerine internetten tarama yaptı. Kavaf, ardından soruya o dönem yaptığı açıklamadan bir bölüm okuyarak cevap verirken, “Siz basının Siirt’teki ahaliyi topyekun, kümülatif olarak zan altında bırakan ifadeyi hatırlamışsınız. Evet, bizim de buna karşı bir tepkimiz var” diye konuştu.

ASLAN: KÜRTLERİN OYLARINI ALMAYAN CUMHURBAŞKANI SEÇİLEMEZ

DEVA partisi Kurucular Kurulu Üyesi Essum Aslan ise, “Herkesin göz önünde bulundurması gereken şey Kürtlerin oyunu almadan hiç kimse cumhurbaşkanı seçilemez. Bu gerçeği göz önünde bulunduralım. Seçim bir matematik işidir. Kürtlerin oyunu almak gerekiyor. Cumhurbaşkanı seçilmek için neredeyse temel şart bu noktaya gelmiş durumda” diye konuştu. HDP’nin lokomotifi olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın kurulduğuna dikkati çeken Aslan, şöyle devam etti: “Bu ittifak ile mutlaka görüşmeler olacak ve sonuçta bu toplumun bütün bileşenlerinin buna Kürt seçmen, Kürt vatandaşlarımız da dahil ortak mutabakat ile seçildiği bir cumhurbaşkanı ülkeyi yönetmelidir. Bu da oldukça önemlidir.”

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Essum Aslan, ‘Kürtlerin oyunu almayan hiç kimse cumhurbaşkanı seçilemez’ dedi

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica