İGF

DEVA Partisi Malatya’da esnafı dinledi

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile birlikte İnönü Kapalı Çarşı, Dörtyol ve İnönü Caddesi esnafını gezerek sorunları dinlediler.

MALATYA (İGFA) – Malatya’da esnafın zor durumda olduğunu ve desteklerin yetersiz kaldığını ifade eden DEVA Partisi İl Başkanı Onur Güneş, yasaklar yüzünden kepenk kapatacak duruma geldiğini söyledi. Yönetim Kurulu ve ilçe başkanlarıyla birlikte İnönü Kapalı Çarşı, Dörtyol ve İnönü Caddesi esnafını gezerek sorunları dinleyen Başkan Güneş,

“COVID-19 sonrası getirilen yasaklar yüzünden esnaf kepenk kapatacak duruma geldi. Siftah yapmadan dükkanını kapatanlar var. Sözde yapılan yardımlar esnafın kirasını ödemeye bile yetmiyor. Esnafın derdine ‘Deva’ olacağız, esnaf olmazsa çarkın dönmeyeceğinin bilincindeyiz” diye konuştu.

Hafta sonu kısıtlamaları nedeni ile marketlerin hizmet verdiğini ancak Pazar esnafının çalışamadığından kazanç kapılarının kapanır hale geldiğini söyleyen Başkan Güneş, “Esnaf kepenk kapatacak duruma geldi, siftah yapmadan dükkânını kapatanlar var. Sözde yapılan yardımlar esnafın değil kirasına, sabit faturalarını bile karşılayamaz durumda” dedi. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica