Siyaset

DEVA Partisi Tarlada çiftçilerle buluştu

DEVA Partisi Tarlada çiftçilerle buluştu

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç ve Parti yöneticileri, partilerinin açıklanan yeni eylem plânını anlatmak için Kocaeli’deki çiftçiler ile buluştu, dertlerini dinledi

Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi açıkladığı eylem plânlarıyla iktidara geldiğinde ülkenin düşmüş olduğu kötü durumdan kurtarılması için ilk 1 saatte, ilk 24 saatte, ilk 10 günde, ilk 90 günde ve 360 günde gerçekleştireceği eylem plânlarını yayınlayarak vatandaşları bilgilendiriyor.

Aynı zamanda devahazir.devapartisi.org.tr internet adresinde de bütün eylem plânları en ince ayrıntısına kadar bütçeleriyle birlikte kalem kalem yayınlanıyor.

DEVA Partisi Tarım Eylem Plânı hakkında çiftçilerimizi bilgilendirmek üzere Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, beraberindeki İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile Derince İlçe Başkanı Zeynep Aydın Sudan ve ilçe yöneticileri, İzmit ve Derince’nin köylerini ziyaret edip; çiftçilerin dertlerini dinleyip, Genel Başkan Ali Babacan’a iletilmek üzere notlar aldılar.

‘BİZİ BU AK PARTİ HÜKÜMETİ RESMEN BİTİRDİ’

Kocaelili çiftçilerin “Bizi bu AK Parti hükümeti resmen bitirdi, Türkiye’de tarım artık can çekişmiyor, öldü!” yakınması üzerine söz alan DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, şunları söyledi, “İktidara gelir gelmez; Çiftçilerin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Çiftçilerin kullandığı mazot ÖTV’sini geri vereceğiz. Çiftçilere kullandığı gübre maliyetinin % 50’sini destek olarak geri vereceğiz. Çiftçilerin toprağına, traktörüne haciz gelemeyecek, üretimi aksamayacak. Elektrik çiftçiye daha ucuz verilecek. Tarım desteklerini üretim yapılan yıl açıklayacak ve aynı yıl içinde ödemelerini gerçekleştireceğiz. Sadece aracıların değil çiftçilerin de kazandığı bir sistem oluşturacağız” dedi.

BUNLAR, ALİ BABACAN SÖZÜDÜR

Hayvancılık konusunda da eylem plânında geniş yer ayrıldığından bahseden Başkan Koç, “Et ve süt üreticilerine ödemelerini zamanında ve planlı şekilde yapacağız. Yerli üretimi destekleyerek yem bitkilerini ithalata bağımlı olmaktan kurtaracağız. Yem bitkilerinin kullanımına % 50’ye kadar destek vereceğiz. Hayvancılık sektörünü destekleyeceğiz, mera alanlarını geliştireceğiz. Terk edilen yaylaları yeniden üretime kazandıracağız. Organize Hayvancılık Bölgelerini (OHB) teşvik ederek, hızla kuracağız. Doğa dostu hayvancılığı destekleyeceğiz. Ülkemizin flora zenginliğine sahip bölgelerinde arıcılığa özel teşvik ve destek vereceğiz. Çevreye duyarlı balık üretme çiftliklerini yaygınlaştıracağız. Üniversiteler ile iş birliği yaparak yeni balık türlerinin geliştirilmesini ve üretimini sağlayacağız. Bütün bunlar Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın sözüdür. Biz de bunların altına imza atmışız” dedi.

Heyet daha sonra İshakçılar Köyü Tarım Kredi Kooperatifini de ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica