İGF

DEVA’dan ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ önerisi

ANKARA (İGFA) – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, DEVA Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla partinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’de “demokratik gerileme süreci” başlattığını belirten Babacan, “çöküş sürecini”ni önlemek için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisini hazırladıklarını söyledi. Babacan’ın toplumun tüm kesimlerine eşit uzaklıkta olması için “partili cumhurbaşkanlığı sistemine son vereceklerini” açıkladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisinde, cumhurbaşkanının 7 yıllığına bir dönem için seçilmesi, öngörülüyor.

Yasamayı güçlendirirken yürütmeyi de zayıflatmayacaklarını belirten Genel Başkan Ali Babacan, “İstikrarlı bir yönetim sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlardan oluşan bir yürütme organı oluşturacağız. Yürütmeye dair icrai yetkilerin bakanlar kurulu tarafından kullanılmasını sağlayacağız. Cumhurbaşkanını temsili yetkilerle donatacağız. Partili cumhurbaşkanı uygulamasına son vereceğiz”dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica