Raporlar

Devrim Bal’dan AK Partili Taştekin’e faaliyet raporu cevabı

Devrim Bal’dan AK Partili Taştekin’e faaliyet raporu cevabı … Devrim Bal, “Sanırım Sayın meclis üyemiz yanlışlıkla diğer ilçe belediyelerinin faaliyet raporunu okuyarak meclise gelmiş ki faaliyet raporlarını karıştırmış olmalı diye düşünmeden edemiyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

Devrim Bal’dan AK Partili Taştekin’e faaliyet raporu cevabı

Devrim Bal’dan, AK Partili Taştekin’e faaliyet raporu cevabı:” Sanırım raporları karıştırıyorsunuz değerli büyüğüm”

Dün gerçekleştirilen İzmit Belediyesi Meclis Toplantısı’nda pandemi dönemiyle ilgili bazı iddialarda bulunan AK Parti Meclis Üyesi Güzin Taştekin’e yanıt veren İzmit Belediyesi CHP Meclis Üyesi Devrim Bal, “Değerli büyüğüm Taştekin okuduğu faaliyet raporlarını diğer ilçe belediyeleriyle karıştırmış olmalı. Çünkü İzmit Belediyesi, hükümetin bile maske dağıtamadığı pandemi döneminde üretime geçerek, milyonlarca maske dağıtmıştır” dedi

Dün gerçekleşen İzmit Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi’nde, AK Parti Meclis Üyesi Güzin Taştekin’in iddialarını, CHP Meclis Üyesi Devrim Bal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tek tek çürüttü. Taştekin’in, İzmit Belediyesinin pandemi döneminde hiçbir şey yapmadığı iddialarına, “Sanıyorum değerli büyüğüm kendi ilçe belediyeleriyle karıştırıyor” diyen Bal, “AK Parti meclis üyemiz Sayın Taştekin, Pandemi mücadelesiyle ilgili İzmit Belediyesinin hiçbir şey yapmadığını ifade etmişti. Kendisine bir kez daha hatırlatma yapmak gerektiğini düşünüyorum. Sanırım Sayın meclis üyemiz yanlışlıkla diğer ilçe belediyelerinin faaliyet raporunu okuyarak meclise gelmiş ki faaliyet raporlarını karıştırmış olmalı diye düşünmeden edemiyoruz” dedi.

İZMİT BELEDİYESİ MİLYONLARCA MASKE DAĞITTI

Açıklamalarına devam eden Bal şu ifadeleri kullandı: “İzmit Belediyesi 2020 faaliyet raporunda belirtildiği gibi; Pandemi denildiğinde ilk akla gelen maske temini ile ilgili koca koca bütçelere ve imkanlara sahip AK Parti hükümetinin dahi maske dağıtamadığı bir dönemde, İzmit Belediyesi bir an önce maske üretimine başlayarak pandemi sürecinde milyonlarca maskenin vatandaşlara dağıtılmasını sağlamıştır. Sağlık kahramanlarımız, emekçilerimize destek olmak, onlara minnet duygumuzu hissettirmek amacıyla İzmit Belediyesi sağlıkçılarımızın zor zamanlarında hep yanlarında olmuştur.

2 BİN AİLEYE NAKDİ DESTEK VERİLDİ

İhtiyaç sahibi 2000 ailemizin pandemi sürecinde bir nebze olsun yüzlerinin gülmesi için 500 TL nakdi destek yardımı İzmit Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Vefa sosyal destek grubuyla 65 yaş üstü olup evden çıkamayan ve yalnız yaşayan yüzlerce vatandaşlarımızın alışveriş ve fatura ihtiyaçları yine İzmit Belediyesi tarafından karşılanmış, yine yüzlerce 65 yaş üstü vatandaşımız da istedikleri birimlere personellerimizce yönlendirilmiştir.

HAYIRSEVERLERİ İHTİYAÇ SAHİPLERİYLE BULUŞTURDUK

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızla, bu vatandaşlarımıza destek olmak isteyen, bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız İzmit Belediyesinin öncülüğünde kurulan Kardeş Eller projesiyle, “alan elin veren eli görmediği bir platformda” , yoksulluğun deşifre edilmediği şekilde, destek olmak isteyen vatandaşlarla, ihtiyaç sahibi vatandaşların buluşmasına öncülük etmiştir.

GIDA BANKASI VE DOST ELLER MAĞAZASI, VATANDAŞLARIMIZA KUCAK AÇTI

Gıda bankası projemizle Gıda ihtiyacı olan yüzlerce vatandaşımız İzmit Belediyesi Gıda bankasına gelerek gıda ihtiyaçlarını karşılama imkanı bulmuştur. Dost eller mağazası projesiyle yine yüzlerce vatandaşımız giyim ihtiyaçlarını karşılama imkanı bulmuşlardır. Pandemi sürecinde sadece ilk 3 ayda 4500 adet gıda kolisi ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılmıştır.

KÖYLERE İNTERNETLE, ÇOCUKLAR EĞİTİMLERİNDEN GERİ KALMADI

Pandemi sürecinde öğrenci kardeşlerimizde ne yazık ki mağdur olmuştur. Bu mağduriyetin önüne geçmek ve eğitim adaletsizliğinin ortadan kaldırılması noktasında yine İzmit Belediyesi tarafından İnterneti olmayan 15 mahallemize internet hizmeti ulaştırılmış ve yüzlerce öğrenci kardeşimizin bu hizmetten yaralanmasına vesile olunmuştur.

BİNLERCE TAKSİ DEZENFEKTE EDİLDİ

Pandemi riskiyle burun buruna çalışan taksicilerimiz de yine unutulmamış ve binlerce taksici esnafımız İzmit Belediyesi tarafından yapılan dezenfekte çalışmalarıyla araçlarını temizleme imkanı bulmuştur. Bu süreçte yine en çok mağdur olan esnaflarımızda unutulmayarak İzmit Belediyesinin gücü yetebildiği ölçüde lokanta ve kahvehane sahibi esnafımıza destek olunmuştur.

RAMAZANDA 6 BİN SOFRAYA SICAK YEMEK GİTTİ

Pandemi sebebiyle Ramazanda iftar çadırları kurulmamış olsa da İzmit Belediyesi 6000’den fazla sıcak yemek dağıtımıyla yüzlerce ailenin iftar sofralarına paydaş olmuştur.

SOKAK SOKAK, DÜKKAN DÜKKAN TÜM İZMİT DEZENFEKTE EDİLDİ

Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüklerimiz pandemi sürecinde kilometrelerce yolları ve yüzlerce oyun parkımızı tekrar tekrar temizleyerek vatandaşlarımızın endişelerini gidermiştir. Dezenfekte Talep eden yüzlerce işletme veya bina sakinlerimiz olsun talep eden vatandaşlarımızın talepleri yine İzmit Belediyesi tarafından karşılanmış ve binlerce vatandaşımızın dezenfeksiyon ihtiyacına cevap verilmiştir.

VATANDAŞLARIMIZA PSİKOLOJİK DESTEK VERİLDİ

Pandemi süreci vatandaşlarımızı maddi yönden etkilediği gibi psikolojik anlamda da etkilemiştir. İşte tam bu noktada İzmit Belediyesi bu konuda da duyarsız kalmamış ve psikolojik destek almayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılanması noktasında çalışma başlatmıştır. Çok kısa süre içerisinde yüzlerce vatandaşımız yine bu hizmetten yaralanmıştır.

HALKIMIZIN MORALİNİ İZMİT BELEDİYESİ YÜKSELTTİ

Yine psikolojik açıdan bir nebze olsun rahatlamaları ve evde karantina zamanlarında bir nebze olsun gülümsemeleri için İzmit Belediyesi sokaklarda ve mahallerde çeşitli etkinlikler düzenleyerek vatandaşlarımıza destek olmuştur.

ANNE TAKSİYLE AİLELERE DESTEK

Özellikle pandemi döneminde yeni doğum yapan annelerimizin, bebekleri için duydukları endişe kadın bir belediye başkanı tarafından tespit edilmiş ve bu süreçte Anne Taksi hizmetiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olunmuştur”

KISITLI KAYNAKLARLA ESNAFA VERGİ, KİRA VE KOŞULSUZ NAKDİ DESTEK

İhtiyaç sahibi esnafımıza koşulsuz, belge şartı olmadan 500 TL nakdi yardım sağlanmıştır. Bunun yanı sıra vergiler, kiralar ve harçlar 6 ay boyunca alınmamış, diğer kısımlar için de ödeme kolaylıkları yapılmıştır. Bu sayede esnafımızın üzerindeki mali yük hafifletilmiştir. Milyarlarca liralık bütçeleri yöneten Hükümetin 1000 TL yardım yaptığı bir dönemde, kısıtlı kaynaklarıyla İzmit Belediyesi bir ilçe belediyesi olarak esnafa 500 TL yardım yaparak, halkımızın da takdirini toplamıştır. Bizi izlemeye devam edin…”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica