İGF

Didim’de yabancı yatırımcıların girişimi memnuniyet verici

Aydın’da Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Denizköy Mahallesi’ndeki yatırım için kekik dikimi yapan yabancı uyruklu yatırımcının girişiminin memnuniyet verici olduğunu belirterek, bu tür yatırımların daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)

Türkiye’ye örnek olan Didim Belediyesi’nin Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Üretim Serası’nı basın mensupları ile gezen Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, serayla ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi. Başkan Atabay’a Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci, Öznür Gündoğdu ve Zeynel Şener ile bazı birim müdürleri eşlik etti.

Serada üretilen uçucu yağların örneklerini gönderdikleri Avusturya ve İsviçre’den sipariş aldıklarını ancak salgın sebeplerinden dolayı görüşme ve sözleşme aşamasına geçemediklerini ifade eden Başkan Atabay, bu girişimin kar amacından çok örnek teşkil etmesi bakımından önemli olduğunu belirerek yerel üreticilerin de seradan bilgi alarak bitki çeşitliliğini değiştirmeyi düşündüğünü söyledi.

Geçtiğimiz hafta Denizköy’de yatırım için kekik dikimi yapan yabancı uyruklu bir yatırımcının bu girişiminin de memnuniyet verici olduğunu belirten Atabay, bu tür yatırımların daha da artmasını beklediklerini belirtti. Atabay, istihdam konusunda da belediye iştiraklerinin başarılı sınav verdiğini, zarar etmeden devam edebildiğini vurguladı.

Bu arada  Didim Belediyesi projeleri arasında yer alan bisiklet yolları ile ilgili yaptığı açıklamada, 65 km’lik bisiklet yolu projesinin güzergahı konusunda UKAME ile güzergah çalışmasını bitirdiklerini ve projeye etap etap başlanacağını söyledi. Didim Belediyesi yol ve kaldırım ekiplerinin Didim’in 13 noktasında çalışma yaptıklarını, 200 bin metrekare yol ve kaldırım çalışması planlandığını kaydeden Atabay, 70 bin metrekaresinin Akbük’te gerçekleşeceğini, çalışmaları hızlandırmak için de Aydın Büyükşehir’den makine ve araç desteği aldıklarını söyledi.

Özelleştirme İdaresine devredilen Manastır Koyu mevkiindeki Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ilgili endişelerini Turizm Bakanı Ersoy ile görüştüğünü, bakanlığın Didim için düşündüğü turizm projelerine uygun olmaması konusunda endişelerini dile getirdiğini belirten Atabay, şehir halkıyla sahil şeridinin ilişiğini çekebilecek bir projenin uygun olmadığını, bu bölgede çok katlı yatırımlar yerine tatil köyü formunda projeler üretilmesini ve bu bölgenin turizm bölgesi olmasından dolayı bu bölgeye proje yapacak makamın Turizm Bakanlığı olması gerektiğini belirterek konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde geniş bir açıklama yapacaklarını sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica