Raporlar

Dilek Yalçın: “TÜGVA ve Ensar Vakfı ile 25 yıllık protokoller yapılırken neredeydiniz?

Dilek Yalçın: “TÜGVA ve Ensar Vakfı ile25 yıllık protokoller yapılırken neredeydiniz?

Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı ile yapılmak istenen iş birliği protokolüne süre ile ayni ve nakdi yardımı öne sürerek Cumhur İttifakı meclis üyelerince muhalefet şerhi konulmasına tepki gösteren İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, “TÜGVA ve Ensar Vakfı gibi vakıflarla 25 yıllık protokoller yapılırken neredeydiniz?” diye sordu

Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı ile İzmit Belediyesinin işbirliği protokolü yapabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin maddeye muhalefet şerhi koyulmasına tepki gösteren İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, TÜGVA ve Ensar Vakfı ile yapılan protokolleri örnek vererek tepki gösterdi. Yalçın, Türkiye’nin birçok yerinde dönem dönem gündem olan Tügva ve Ensar vakıflarını hatırlatarak, bazı vakıflarla 10 bazılarıyla ise 25 yıla yakın protokol imzalandığını ifade etti.

“GEÇMİŞTE UZUN SÜRELİPROTOKOL VE YARDIMLAR YAPILMIŞ”

Aynı mecliste aynı konular üzerinden kendine yakın vakfa göre farklı kararlara imza atıldığını hatırlatan Yalçın; “Şunu hatırlatmak isterim ki geçmiş dönemlerde bu mecliste tekrar TÜGVA’ya ve Ensar Vakfı’na protokol yapılmış ve bunların süreleri 10 yıldan fazla hatta bir tanesinin süresi 25 yıl yapılmış. Buralara ayni ve nakdi olmak üzere yardım da yapılıyor. Geçmiş dönemde böyle bir karar alınmasına rağmen aynı arkadaşlarımızın bugün burada bu mecliste neden aksi yönde karar verdiklerini anlayabilmiş değiliz. Bunula ilgili belki bir açıklama yapmak isterler. Çünkü geçmiş dönemde bazı vakıflara uzun süreli protokol yapma yetkisi verilmiş ve yardım da yapılmış” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica