Genel

Diyarbakır Ak Partinin adaylarına Zazalardan tepki geldi

Diyarbakır Ak Partinin adaylarına Zazalardan tepki geldi Diyarbakır’daki Zazalar Platformu, AK Partinin milletvekilli adaylarına tepki gösterdi. Zazalar Platformundan Nurullah Denktaş, “AK Partinin en çok oy aldığı Çermik, Çüngüş ve Ergani bölgesi, Hani, Eğil, Dicle ve Kulp bölgelerinden aday gösterilmemesi herkesi hayal kırıklığına uğrattı” dedi. Diyarbakır Ak Partinin adaylarına Zazalardan tepki geldi detaylar haberimizde…

Diyarbakır Ak Partinin adaylarına Zazalardan tepki geldi

“Zazaların beklentilerini karşılamadılar”

Zazalar Platformu, AK Partinin Diyarbakır milletvekili aday listelerinde Zaza aday olmamasına tepki gösterdi. Bugün yaptığı basın toplantısında Zazalar Platformu adına açıklamalarda bulunan Nurullah Denktaş, AK Partinin açıklanan milletvekili aday listelerinin Zazaların beklentilerini karşılamadığına dikkat çekti. Denktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek; “Bu liste ilimizin dengeleri göz önüne alınmadan hazırlanmıştır” dedi.

“her şartta ve her koşulda desteğini sunmuştur”

Yenigün gazetesinden Mehmet Uğur Çakıl’ın haberine göre, Denktaş, şunları söyledi: “Bizler Diyarbakır’da yaşayan Zazalar olarak her zaman devletimizin yanında yer aldık ve bundan sonra da devletimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. AK Parti kurulduktan itibaren burada yaşayan Zazaların çok büyük bir kısmı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye gönül vermiş, her şartta ve her koşulda desteğini sunmuştur.”

“Demokratik tepki olarak bizler…”

24 Haziran erken seçimleri için AK Partinin milletvekili aday listelerinin kendi beklentilerini karşılamadığını belirten Denktaş şöyle devam etti:

“Bu liste ilimizin dengeleri göz önüne alınmadan hazırlanmıştır”

“Açıklanan Diyarbakır listesi burada bir asırdır yaşayan Bingöllü Zazaların ilçelerde yaşayan diğer Zazaların; muhafazakâr kesimin ve de toplumun farklı kesimlerinin beklentilerini karşılamaktan uzak bir liste olmuştur. AK Partinin en çok oy aldığı Çermik, Çüngüş ve Ergani bölgesinde ve Hani, Eğil, Dicle ve Kulp bölgelerinden aday gösterilmemesi herkesi hayal kırıklığına uğramıştır. Bu liste ilimizin dengeleri göz önüne alınmadan hazırlanmıştır. Demokratik tepki olarak bizler AK Partinin hem şu anki hem de 2023, 2053 ve 2071 Türkiye siyasi vizyonuna; ve hedefine ulaşabilmesi için kararlı, erdemli, cesur bir kutlu dava sergiliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye olan bağlılığımızı belirterek, sesimizin duyulmasını ümit ediyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica