Doğa Tarım

Doğa Eğitim Kampüsünde Eğitmen Eğitimleri

Doğa Eğitim Kampüsünde Eğitmen Eğitimleri

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Doğa Eğitim Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitmen eğitimlerinin 3’üncüsü Sarısu Gençlik Kampı’nda düzenlendi – akarhaber

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle hayata geçirilen Doğa Eğitim Kampüsü projesi kapsamında eğitmen eğitimleri devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı “Doğa Eğitim Kampüsü Projesi” kapsamında; doğa temelli eğitimler yoluyla hem gelişimsel özellikleri desteklenen, hem de çevre bilinci yüksek, doğa ile bağları kuvvetli, yenilikçi, yaratıcı ve üretken nesillerin yetişmesi için 3’üncü eğitmen eğitimleri 14-15-16 Kasım tarihlerinde Sarısu Gençlik Kampı’nda gerçekleştirildi.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Öğretmenleri aracılığı ile çocuklara ulaşılan proje kapsamında öğretmenler Sarısu Gençlik Kampında eğitmen eğitimlerine katıldılar. Ekoloji temelli öğrenme, ormanda bir gün planlaması, doğayı sınıfa taşımak, ekofobi ve biyofili, ormanda risk değerlendirmeleri vb. konularla ilgili teorik eğitimlerin yer aldığı eğitimde, öğretmenlere İzmit Belediyesi Doğa Eğitim Kampüsü modeli anlatıldı. Orman oyunları ve ekolojik temelli oyunlara yer verilen eğitim, devam eden süreçte ilk yardım eğitimi ve uygulama alanında planlanan eğitimlerle devam edecek.

ÖĞRETMENLERDEN BAŞKAN HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR

Eğitimlerini tamamlayan öğretmenler, öğrencileri ile Çayırköy’de bulunan orman alanında İzmit Belediyesinin desteği ile aktif uygulamalara başlayacaklar. Doğa Eğitim Kampüsü modeli ile tanışan öğretmenler, eğitim sonunda beklentilerinin çok üzerinde bir eğitim süreci yaşadıklarını ve doğaya artık farklı bir gözle baktıklarını dile getirirken, sunulan hizmetler için İzmit Belediye ve Fatma Kaplan Hürriyet’e’e teşekkürlerini ilettiler.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica