Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Doğa Eğitim Kampüsü’nün eğitmen eğitimleri Sarısu Gençlik Kampı’nda başlıyor

Doğa Eğitim Kampüsü’nün eğitmen eğitimleri Sarısu Gençlik Kampı’nda başlıyor

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Doğa Eğitim Kampüsü projesi kapsamında planlanan ‘Orman Okulu Alternatif Eğitim’ yaklaşımını konu alan eğitmen eğitimleri, 14 Kasım tarihinde Sarısu Gençlik Kampı’nda başlayacak

İzmit Belediyesinin doğa dostu gelecek nesiller oluşturmak adına faaliyete geçirmeye hazırlandığı Doğa Eğitim Kampüsü projesi dahilinde ‘Orman Okulu Alternatif Eğitim’ yaklaşımını konu alan eğitmen eğitimleri gerçekleştirilecek. 3-8 Kasım tarihleri arasında başvuruları kabul edilecek olan eğitmen eğitimleri için Kocaeli’de kamu kurumlarında görev yapan anaokulu ve ilkokul öğretmenleri kabul edilecek.

ÜÇ GÜN EĞİTİM

Eğitimler, 14-15-16 Kasım tarihlerinde İzmit Belediyesi Sarısu Gençlik Kampında, üç gün süre ile teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Planlanan eğitimlerde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Sinem Gülenç, İzmit Belediyesi Orman Okulu Eğitmenleri Peyzaj Yüksek Mimarı Harika Taze, Okul Öncesi Öğretmeni Esra Gündüz öğretmenlerle bir araya gelecek.

BİRÇOK UYGULAMAYA YER VERİLECEK

Üç gün sürecek eğitimlerde süreç içinde deneyimleyerek öğrenmeyi destekleyen doğa temelli eğitim yaklaşımında, doğa temelli öğrenme ve ekolojik yaklaşımlar, ekofobi, doğal alanlarda risklerin belirlenmesi ve yönetimi ile ormanda bir gün planlaması ve doğayı sınıfa taşımak konuları ele alınırken doğa temelli öğrenmeyi ve erken yaşta ekoloji öğretimini destekleyen birçok uygulamalara yer verilecek.

DENEYİM PAYLAŞIMLARINDA BULUNULACAK

İzmit Belediyesi Doğa Eğitim Kampüsü Orman Okulu modelinin aktarılacağı eğitimlerde, uygulama süreçlerinde çocukların gelişim alanlarına olan olumlu etkileri ve ekolojik öğrenimlerinin nasıl desteklendiği ile ilgili deneyim paylaşımlarında bulunulacaktır.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica