Doğa Tarım

MARSİAD Doğal Tarım Ürünleri Hasadı ve Plaket Töreni Gerçekleşti

Doğal Tarım Ürünleri Hasadı ve Plaket Töreni Gerçekleşti

Doğal Tarım uygulama alanında, Doğal Tarım Ve Hayvancılık Entegre Üretim Koop. ve MARSİAD, Doğal Tarım Ürünlerinin hasadı ve destekleyenlere plaketle teşekkür töreni düzenlendi

Yaklaşık 20 yıldır mücadelesini verdiği MARSİAD projelerinin ilk ayağı olan Doğal Tarım Projesini hayata geçirme başarısını yakalayan Bahri Odabaş, süreç içinde katkı sunan kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket takdim etti.

Hayalini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayan Bahri Odabaş, hasat gününe özel bir konuşma yaptı.

Odabaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Uzun yıllar verdiğimiz mücadelenin ilk ürününü almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yıllarca yönetenlerin kapılarını çaldık, mektuplar yazdık, randevu talep ettik ancak hiçbir muhatap bulamadık ve Doğal Tarım ve Hayvancılık, Enerji üretim projemizi anlatamadık. Günümüzde yaşadığımız gıda ve enerji krizini kökünden projelerimizi anlatamadık. Bugün burada hayata geçirdiğimiz Doğal tarım üretimi projemizin birinci ayağını oluşturmaktadır. Enerji üretimi ve istihdam diğer iki ayağını oluşturmaktadır. Projemiz hayata geçtiğinde ülke genelinde bu projede çalışan 5 milyon kişi ekmek yiyecek ve onların ürettiği ürünlerden yapılan ihracatla ülkemize 200 Milyar Dolar döviz kazandırmak hayal değil. Başarabiliriz. Bizim yaptığımızı tüm ülkemiz için ve hatta dünyamız için uyguladığımızda gıda, enerji ve işsizlik sorunu yaşamayız. Bu arazi 21 dönüm. Biz burada bu işe inanarak ortak olan para koyan arkadaşlarımızla tamamen doğal ürünler yetiştirdik. Emek verdik. Bu sene hiç bir maddi beklentimiz yok. Enerji projemizle ilgili bize 50 dönüm arazi gerekli. Arayışlarımız sürüyor. Allah’ın izniyle o günleri de göreceğiz inşallah.

Bugün, Kartepe Belediyemiz, Kaymakamlığımız kanalıyla belirlenen ihtiyaç sahibi insanlarımıza destek olması amacıyla ürünlerimizden maddi karşılık beklemeden faydalandırıyoruz. Gördüğünüz gibi Kartepe belediyemizin tahsis ettiği otobüsle geldiler ve tarladan istedikleri ürünleri kendi elleriyle toplayarak evlerinde afiyetle tüketecekler.

Bu mutlu günümüzde aramızda görmeyi arzu ettiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı ve değerli eşlerini özel olarak davet ettik. Katılsalardı mutlu olurduk. Bu gün yaşadığımız mutluluğu bize yaşatan, Kartepe ilçemizin eski ve yeni Kaymakamına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’a, Kartepe Belediyesi Başkanı Mustafa Kocaman’a, Kocaeli İl Tarım Müdürü Yüksel Çil’e, Kartepe İlçe Tarım Müdürü Ayhan Kan’a ve Ceva Lojistik temsilcisi Malik Hacıoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz.”

Odabaş’ın ardından konuşan Kocaeli İl Tarım Müdürü Yüksel Çil, “Böyle projeler bizim en çok destek vermeyi arzuladığımız projeler” diyerek, başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Bize bu mutlu günü yaşatan başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz tarım bakanlığı olarak, pandemi sonrası dünyada yaşanan gıda krizine çözüm olacak bir projeyi ilimize kazandırdı. Bugünlere çok zor geldik. Mevzuatları aşmak bir dert, üreticiyi destekleyememek ayrı bir dert. Ama il olarak birlikte yürüttüğümüz süreçte engelleri aşarak bugünü yaşamaya vesile olan tüm destekçilere teşekkür ediyorum. Mevcut Tarım Bakanımızla önümüzdeki süreçte bu üretim projesinin tüm ülke geneline yayılması için elimizden gelen tüm olanakları seferber edeceğiz. Yeter ki önümüze böyle güzel projeler gelsin.”

Doğal Tarım Ve Hayvancılık Entegre Üretim Koop. ve MARSİAD tarafından ‘Doğal Tarım Geri Dönüşümlü Entegre Üretim Projesi’nin ilk ayağında hayata geçirilen Doğal Tarım Projesinin ürünlerini toplama şansını yakalayan, Kartepe Kaymakamlığı temsilcisi, Kocaeli İl Tarım Müdürü Yüksel Çil, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi temsilcisi, Kartepe Belediyesi temsilcisi, Kartepe İlçe Tarım Müdürü Ayhan Kan, Ceva Lojistik temsilcisi Malik Hacıoğlu, uygulama alanında MARSİAD’a desteklerinin süreceğini belirttiler.

MARSİAD, 20 yıllık hayali olan ‘Doğal Tarım Geri Dönüşümlü Entegre Üretim Projesi’ni, Kartepe Kaymakamlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Belediyesi, Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü, Kartepe İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ceva Lojistik tarafından verilen destekle hayata geçirdi. Bugün yapılan plaket takdimi ile destek veren kurum ve kuruluşlar onurlandırıldılar.

Ata Tohumundan üretilen Doğal Tarım Ürünleri Sapanca yolu üzeri Tepetarla ışıkları Kartepe KOCAELİ adresinde, Domates, Salatalık, Biber, Patlıcan, Kavun ve Karpuz üretilmektedir. Vatandaşlar gün içinde istedikleri zaman dalından doğal ürünleri toplayarak mutfaklarında tüketebileceklerdir.

Katılımcılar Hasat ve Plaket Töreninin ardından hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica