Siyaset

Doğan Demir: Türkiye “Firar Turizmi” ikliminde

Doğan Demir: Türkiye “Firar Turizmi” ikliminde … Demir, “Yurtdışına gidenlerin kimlikleri açıklandı mı? Bu isimlerin FETÖ veya herhangi bir suç örgütü ile bağı var mıdır?” dedi. detaylar haberimizde…

Doğan Demir: Türkiye “Firar Turizmi” ikliminde

128 Milyar Dolar, Damat, 50 At, Onlarca Firar Ve Vatandaşın Akıl Sağlığı Nerede?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, Ak Partili Belediyelerle gündeme bomba gibi düşen ve Türkiye kamuoyunda ‘insan kaçakçılığı’ olarak yankı bulan gri pasaportlu firarlara ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı Doğan Demir, yaptığı açıklamada, “128 milyar dolar, damat, MHP’li belediyeye hibe edilen 50 at ve Ak Partili belediyelerce ortadan kaybedilen insanın ardından; bu ülkenin vatandaşının refah hakkı, adalet inancı, hukuk talebi, eğitim beklentisi, huzur arayışı, aşı payı ve akıl sağlığı nerede?” diye sordu.

Demir, açıklamasında şöyle kaydetti: “11 Nisan 2021 tarihinde Türkiye kamuoyuna şaka gibi düşen ‘AK Partili belediyenin eğitim için Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43’ünün geri dönmediği’ haberinin ardından peş peşe gelen ve adli-siyasi skandala dönüşen ‘kayıp’ hikayelerini Gelecek Partisi olarak yakından takip ediyor ve kamuoyu adına iktidar ve küçük ortağına şu soruları soruyoruz:

– Ak Partili Malatya/Yeşilyurt Belediyesi’nde gerçekleşen firar skandalının ardından, Elazığ’ın Arıcak, Akçakiraz, Baskil, Tokat’ın Erbaa, Bursa’nın Yıldırım ilçelerinde benzer olaylar yaşandı mı?
– Ak Partili Ceylanpınar Belediyesi’nin, Belediye Meclisi’nden 37 sporcu için geçirdiği Almanya hizmet pasaportu kararını, Belediye Başkanı ‘haberim yoktu, sizden öğrendim’ diye açıkladı. Skandalların yaşandığı bu belediyeleri kayyumlar mı yönetiyor?
– Söz konusu ‘Belediye Firar Eylemleri’nde adresin şaşmaksızın Almanya’yı göstermesinin arkasında nasıl bir anlam var?
– Adını Ak Parti tarihine ‘Firar Turizmi’ olarak yazdıran olayların ikinci perdesinin yaşandığı Ak Partili Akçakiraz Belediyesi’nin “Devlete yük olacak insanlar gidiyor” açıklaması neye işarettir? Yurtdışına gidenlerin kimlikleri açıklandı mı? Bu isimlerin FETÖ veya herhangi bir suç örgütü ile bağı var mıdır? Bu firarlar için belediye ile kişiler arasında nasıl bir para trafiği gerçekleşmiştir?
– En ufak gerekçe ile belediyelere kayyum atayan, soruşturma başlatan, cezaevine gönderen mevcut iktidar, münferit olmadığı anlaşılan ve ‘insan kaçakçılığı’ gibi vahim iddialar ile gündeme gelen firar girişimlerine karşı tek bir ismi görevden almış mıdır?
– 128 milyar dolar, damat, MHP’li belediyeye hibe edilen 50 at ve Ak Partili belediyelerce ortadan kaybedilen onlarca insanın ardından; bu ülkenin vatandaşının refah hakkı, adalet inancı, hukuk talebi, eğitim beklentisi, huzur arayışı, aşı payı ve akıl sağlığı nerede?”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica