Ekonomi

Doğru gıda seçiminin püf noktaları

Pandemi süreci, alışveriş alışkanlıklarımızdan mutfaktaki davranışlarımıza kadar bildiğimiz her şeyi yeniden sorgulattı. MÜMSAD Genel Koordinatörü Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, gıdalarla ilgili doğru bilinen yanlışlara dikkat çekti.

İSTANBUL (İGFA) – Değişen dünya düzeni birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Yaşam tarzındaki değişiklikler gıda seçimlerimizi de etkiledi. Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, sağlıklı bir yaşam için tüketicilere doğru bilinen yanlışları aktardı.

“GÜVENİLİR GIDALARI ARAYIN”

Pandemi sürecinde güvenilir gıdanın daha çok önem kazandığına dikkat çeken Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, mucize gıda diye bir şey olmadığını önemli olan güvenilir gıdaya ulaşmak olduğunu kaydetti. “Güvenilir ambalajlı gıdalardan kastımız, yasal düzenlemelere ve kalite yönetim sistemlerine uygun şekilde üretilmiş, bir denetim mekanizmasının içerisinde yer alan gıdalardır” diyen Akdağ, “Gıda seçimlerimizde açıkta satılan, Bakanlık onay veya kaydı olmayan, ambalajı zarar görmüş ürünlerden uzak durmalıyız. Bu kapsamda gıda okur–yazarlığımızı geliştirmeliyiz, ne de olsa rafların karşısına geçtiğimizde seçimleri yapan patron bizleriz. Ürün etiketlerinde dikkat etmemiz gerekenler temelde Bakanlık onay veya kaydının oluşu, besin değerleri tablosu, son tüketim tarihi ve alerjenler gibi bilgilerdir. Açıkta satılan ambalajsız gıdada bunların hiçbirini bilemez, ürüne güvenemeyiz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica