Raporlar

Doğu Perinçek: “ABD ve PKK Türkiye’ye Yas Tutturamaz”

Perinçek; "Biz savaşıyoruz. Vatan Partisi ve Vatan Partisi Genel Başkanı bu savaşın ön mevzilerinde kurmay mevziisinde onun için zafere giden bir güç yas ilan etmez. İstiklal savaşında cepheden haberler geliyor şu kadar şehit verdik diye yas mı yapılıyor"

Doğu Perinçek: “ABD ve PKK Türkiye’ye Yas Tutturamaz” … Perinçek; “İnsanlarımızı öldürmek, çocukları öldürmek, halkı öldürmek, asker öldürmek, polis öldürmek tarihi kapanacak” dedi. detaylar haberimizde…

Doğu Perinçek: “ABD ve PKK Türkiye’ye Yas Tutturamaz”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Ulusal Kanal’da yayınlanan Çıkış Yolu programında “Gara Operasyonu” sonrası yaşanan tartışmalara dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Perinçek “yas ilan edilmeli” tartışmalarına ilişkin yas ilan edilmesini doğru bulmadıklarını belirterek “ABD ve PKK Türkiye’ye yas tutturamaz” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek savaş mevziisinde olduğumuzu, PKK’yı ve Amerika’yı sevindiren, onlara gurur veren uygulamalara tavır almak gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin zafere gittiğini belirten Perinçek, böyle bir dönemde yas bağlamayı savunmanın PKK’yı güçlendireceğini söyledi.

PKK yandaşı yayın organlarından ve “Biden Tayfası” tarafından yayılan TSK’yı suçlayan, PKK ile pazarlık edilmesini savunan propagandaya şiddetle karşı çıkan Perinçek, PKK’nın muhatap alınması durumda 13 değil 13 bin şehit vereceğimizi, Türkiye’nin parçalanmasıyla sonuçlanan bir sürecin başlayacağını belirtti.

“Şehitlerimizi al bayrakla gönderiyoruz”

Perinçek şunları söyledi:
“PKK Türkiye’ye yas yaptıramaz. Amerika Türkiye’ye yas yaptıramaz. Türkiye zafere gidiyor PKK’yı bitiriyor. Türkiye HDP’yi kapatacak. Ondan sonra insanlarımızı öldürmek, çocukları öldürmek, halkı öldürmek, asker öldürmek, polis öldürmek tarihi kapanacak. Onun için böyle zafere ilerlerken yas bağlamak, yas yapmak bunlar savaşın kuralına aykırı. Biz savaşıyoruz. Vatan Partisi ve Vatan Partisi Genel Başkanı bu savaşın ön mevzilerinde kurmay mevziisinde onun için zafere giden bir güç yas ilan etmez. İstiklal savaşında cepheden haberler geliyor şu kadar şehit verdik diye yas mı yapılıyor. Savaşlarda topluma biz vuruyoruz, biz yok ediyoruz, biz etkisiz hale getiriyoruz, biz temizliyoruz diyoruz. Kara bağlamayacağız, al bayrağımızı bağlayacağız boyunlarımıza göğsümüze al bayrağı bağlayacağız, şehitlerimizi al bayrakla gönderiyoruz ve o al bayrağı yüceltiyoruz. Onun için böyle karalar bağlamak yas yapmak hele bütün milleti yasa sürüklemek bunlar savaşın komutanlarına yakışacak tavırlar değil. Biz savaşın komuta kademesindeyiz, Vatan Partisi olarak yası doğru bulmuyoruz.

Amerika bize bunu dayatıyor çünkü devamlı Türkiye’de şu kadar şehit oldu bu kadar şehit oldu, evet şehitlerimiz Allah rahmet eylesin onlar bizim baş tacımız onlara minnettarız ama biz o terörü temizlediğimizle gurur duyacağız. Terörü bitiriyoruz. Bir tane terörist kalmayacak. Bu zaferleri bu başarı haberlerini vermemiz lazım.”

“Mustafa Kemal Paşa Askerleri öldüğü zaman da yas ilan etmiyor”

TSK bu kadar başarılı olurken yas bağlamak tamamen savaşın psikolojisine aykırı ve bize bu dayatılıyor. Amerika istiyor ki Türkiye, “ölüyoruz, bitiyoruz mahvoluyoruz” desin. Bu PKK’yı güçlendiren, PKK’ya moral veren propaganda. “Türkiye’ye biz yas bağlattık” mı dedirteceğiz PKK’ya. Bakın o şehit annelerini örnek alalım. Tabi ölmek, şehit olmak, canımızı bu vatana vermek görev. Onsuz savaş da kazanılmaz. Mustafa Kemal Paşa Arıburnu’nda ne diyor? “Size ölmeyi emrediyorum” diyor. Askerleri öldüğü zaman da yas ilan etmiyor. Bu savaşı kazanırken, Türk ordusu zaferden zafere ilerlerken bu ortamda yas ilan etmeyi hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Burada bir tuzak var. 13 kahraman şehidimizin hatırasından yararlanılarak “13 şehit olmayabilirdi” deniliyor. Çanakkale’deki 130 bin evladımız şehit olmayabilirdi. İngiliz ve Fransızlara teslim olurduk, o zaman şehit olmazdı. İstiklal Savaşındaki 12 bin şehit olmazdı. Yunan işgalini kabul ederdin, Ermenistan’ın doğu bölgesindeki işgalini kabul ederdin şehit olmazdın. Bu o kadar tehlikeli bir şey ki; 13 insanımız şehit olmasaydı, ne yapsaydık? PKK’yla oturup bunları konuşsaydık PKK’yı tanısaydık, 13 şehit değil 13 bin şehit vereceksin!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica