Raporlar

Doğu Perinçek CCTV’nin sorularını yanıtladı

Perinçek, "Bugün bütün insanlıkla emperyalizm arasında bir meydan okuma ve hesaplaşma söz konusudur. O bakımdan bütün insanlığı kucaklayan, bütün insanlığı birleştiren bir strateji kurmak aynı zamanda Bilimsel Sosyalizme çağımızda yapılmış son derece önemli bir katkıdır"

Doğu Perinçek CCTV’nin sorularını yanıtladı … Perinçek, “Neoliberal ekonomi, neoliberal ideoloji ve çürüme, insana ihanet etti. Bu nedenle bugün insanı koruyan, insanı savunan bir cephede strateji kurmak tarihi önemdedir” dedi. detaylar haberimizde…

Doğu Perinçek CCTV’nin sorularını yanıtladı

CCTV’nin ana haber bültenlerinde de yayınlanan işte o röportaj:

CCTV: “Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, “insanlık için ortak bir geleceğe sahip bir topluluk inşa etmek”, “Kuşak ve Yol” girişimi, dostluk, adalet ve ortak çıkar değerleri ve yeni güvenlik konsepti gibi bir dizi girişim ve konsept önerdi. Küresel yönetişim sisteminin reformu ve gelişmekte olan ülkelerin kalkınması için bu kavramların önemine ilişkin görüşünüz nedir?”

Doğu Perinçek: “Çin Komünist Partisi Genel Sekreteri Sayın Xi Jiniping, dünya durumunu bugün çok esaslı tahlil ederek hem insanlığın ortak kaderi konseptini hem de Kuşak Yol girişimini yarattı ve buna önderlik etmektedir. Bu çok önemli bir tespittir. Bugün bütün insanlıkla emperyalizm arasında bir meydan okuma ve hesaplaşma söz konusudur. O bakımdan bütün insanlığı kucaklayan, bütün insanlığı birleştiren bir strateji kurmak aynı zamanda Bilimsel Sosyalizme çağımızda yapılmış son derece önemli bir katkıdır. Sayın Xi Jinping bunu gerçekleştirdi ve insanı merkez alan bir strateji geliştirdi. Çünkü bugün saldırı altında olan insanlığın kendisidir. Hepimiz biliyoruz ki hümanizm ve liberalizm demokratik devrimlerle birlikte insanlığın gündemine geldiler. Fakat hümanizm liberalizmin ihanetine uğradı. Neoliberal ekonomi, neoliberal ideoloji ve çürüme, insana ihanet etti. Bu nedenle bugün insanı koruyan, insanı savunan bir cephede strateji kurmak tarihi önemdedir. Bu konuda Kuşak Yol girişimi ile de bütün insanlığı birbirine bağlayan bir siyasi ve startejiyi, ÇKP hayata geçirmektedir. Biz de Kuşak Yol projesinin doğal üyesi olarak Türkiye’de, insanı merkez alan görüşlerde buluşuyoruz.”

CCTV: “Dünya çeşitli zorluklarla karşı karşıyadır. Çin’in çok taraflılığı destekleme ve uluslararası adaleti sağlama çabalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?”

Doğu Perinçek: “Bugün bütün dünya devletleri ve aynı zamanda dünya milletleri ve halkları Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir meydan okumayla karşı karşıyadır. Amerikan emperyalizmi milli devletleri tasfiye etmek istedi bu aslında sömürüyü azami bir ölçüye götürmek için yapılan bir emperyalist tavırdır. Buna karşı bütün insanlık birleşmektedir. Birleşme, bu milli devletler mevziisindedir. Milli devletlerin tasfiye edilmesine, milli ekonomilerin yok edilmesine karşı dünya devletleri ve dünya milletleri olarak hepimiz dayanışma halindeyiz. Mao Zedong’un 1974 yılında söylediği sloganı hiç unutmuyoruz: -Devletler bağımsızlık istiyor, milletler kurtuluş istiyor, halklar devrim istiyor-, Devrim isteyen halkları, kurtuluş isteyen milletleri ve bağımsızlık isteyen devletleri Türkiye’den sevgiyle, saygıyla selamlıyoruz.”

CCTV’de yayınlanan röportajın bağlantısı:
https://content-static.cctvnews.cctv.com/snow-book/video.html?item_id=1092051046121404278&toc_style_id=video_default

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica