Raporlar

Doğu Perinçek, Çin Komünist Partisi’nin 100. yılını kutladı

Perinçek, "Büyük devrim, Çin Komünist Partisi’nin çetin mücadeleler içinde Büyük Öğretmen Mao Zedung önderliğinde oluşturduğu, Çin gerçeğine dayanan, bilimsel, halkı seferber eden, zorluklara meydan okuyan, sınıfsız bir dünya özlemine odaklanan çizginin eseridir"

Doğu Perinçek, Çin Komünist Partisi’nin 100. yılını kutladı … Perinçek, “Çin, bugün siyaseti, ekonomisi ve kültürüyle insanlığın refahı, özgürleşmesi ve yabancılaşmanın her türünden kurtulması için yol açan bir konumdadır” dedi. detaylar haberimizde…

Doğu Perinçek, Çin Komünist Partisi’nin 100. yılını kutladı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çin Komünist Partisi’nin 100. yılına özel kutlama mesajı yayınladı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çin Komünist Partisi Genel Sekreteri ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xİ Jinping’e gönderdiği mesajında, “Çin Komünist Partisi, yüz yıllık devrimci emeğiyle ve büyük fedakârlıklarla yalnız Çin tarihinde değil, insanlık tarihinde eşi olmayan büyük atılımlara yön vermiştir. Çin Komünist Partisi’nin 100. Yılını Türkiye’den devrimci duygularla, ortak davamızın büyük özlemlerini ve umutlarını paylaşarak kutluyoruz” dedi.

Arkada kalan yüz yıl boyunca Çin ve Türk Devrimlerinin el ele yürüdüğünü, gelecek yüzyılda yine omuz omuza ilerleyeceğini vurgulayan Perinçek, “Bizler Çin ve Türkiye olarak, Asya’dan yükselen yeni uygarlığın öncüleri arasında yer almak gibi tarihsel görevi üstlenmiş bulunuyoruz. Bu nedenle Çin Komünist Partisi ile Türkiye’nin Vatan Partisi arasındaki dayanışma, yalnız geçmişten gelen bir kuvvet kaynağı değil, geleceğimizi kuracak bir enerji birikimidir” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in kutlama mesajının tamamı şu şekilde:

Sayın Xi Jingping
Çin Komünist Partisi Genel Sekreteri ve
Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı,

Yüz yıla bin yıllık başarıları sığdıran Çin Komünist Partisi’nin kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.

Çin Komünist Partisi, yüz yıllık devrimci emeğiyle ve büyük fedakârlıklarla yalnız Çin tarihinde değil, insanlık tarihinde eşi olmayan büyük atılımlara yön vermiştir.

1949 yılı öncesinde Dünyanın yoksul ve mazlum ülkesi olan Çin, bugün siyaseti, ekonomisi ve kültürüyle insanlığın refahı, özgürleşmesi ve yabancılaşmanın her türünden kurtulması için yol açan bir konumdadır.

Bütün dünyada “mucize” olarak adlandırılan bu büyük devrim, Çin Komünist Partisi’nin çetin mücadeleler içinde Büyük Öğretmen Mao Zedung önderliğinde oluşturduğu, Çin gerçeğine dayanan, bilimsel, halkı seferber eden, zorluklara meydan okuyan, sınıfsız bir dünya özlemine odaklanan çizginin eseridir.

Çin Komünist Partisi, bugün Siz Xi Jingping Yoldaşın önderliğinde sürdürdüğü halka mutluluk sağlayan, eşitsizlikleri ortadan kaldırmaya yönelik devrimci çizgisiyle bütün insanlığa güven ve umut veriyor, iyimserliği ateşliyor.

Bugün insanlık, Çin Komünist Partisi’nin eşsiz katkılarıyla hegemonyacılıktan kurtulmanın eşiğine gelmiş bulunuyor. Bağımsız devletler arasında barışın ve paylaşarak gelişmenin geçerli olduğu, insancıl, kamucu, paylaşmacı, özgür bir dünya kurmak, insanlığın ufkundadır.

Bizler Çin ve Türkiye olarak, Asya’dan yükselen yeni uygarlığın öncüleri arasında yer almak gibi tarihsel görevi üstlenmiş bulunuyoruz. Bu nedenle Çin Komünist Partisi ile Türkiye’nin Vatan Partisi arasındaki dayanışma, yalnız geçmişten gelen bir kuvvet kaynağı değil, geleceğimizi kuracak bir enerji birikimidir.

Arkada kalan yüz yıl boyunca Çin ve Türk Devrimleri el ele yürümüştür ve önümüzdeki yüzyılda yine omuz omuza ilerleyecektir.

Çin Komünist Partisi’nin Çin Halkının büyük uygarlık ve devrim birikiminden güç alarak, önümüzdeki yüz yıllarda da sınıfsız bir dünya yolunda kararlı olarak ilerleyeceğine, insanlığın büyük geleceğine katkıda bulunacağına, eşsiz başarılarına yenilerini katacağına güveniyoruz.

Çin Komünist Partisi’nin 100. Yılını Türkiye’den devrimci duygularla, ortak davamızın büyük özlemlerini ve umutlarını paylaşarak kutluyoruz.

Devrimci selam ve saygılarımızla.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica