Siyaset

Doğu Perinçek: “Sonunuz Geldi Teslim Olun”

Doğu Perinçek: “Sonunuz Geldi Teslim Olun” … Tanhan, “Aynı havayı soluduğumuz, aynı ekmeği yediğimiz, aynı vatanı paylaştığımız insanlarımıza sesleniyorum. Atın elinizden ABD’nin verdiği o silahları” dedi. detaylar haberimizde…

Doğu Perinçek: “Sonunuz Geldi Teslim Olun”

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, Olağanüstü Kurultayı’nı topladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in katılımıyla gerçekleştirilen kurultayda önceki dönem İl Başkanı Ferdi Tanhan yeniden İl Başkanlığı görevine oy birliği ile seçildi.

Diyarbakırlıların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen kurultayda Diyarbakır ve Türkiye’nin sorunları ve bu sorunlara karşı Vatan Partisi’nin çözümleri konuşuldu. Kurultayın divan başkanlığına Bayram Yurtçiçek, Divan Başkan Yardımcılığına; Bülent Erantepli, Zenettin Bozan, İsmail Kabul ve Şükran Altürk seçildi.

Diyarbakır’dan PKK liderlerine seslenen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Siz bu milleti nereden böleceksiniz gafiller. Buradan PKK’nın liderlerine sesleniyorum: sizin için bir tek namuslu bir tek çözüm kalmıştır beyaz bayrağı çekeceksiniz” dedi.

Kurultayın açış konuşmasını Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan yaptı. Tanhan, “Türk de biziz, Kürt de biziz hepimiz Türk milletiyiz! Atomu parçalayabilirsiniz ama Türkiye’yi parçalayamazsınız” dedi.

Diyarbakırlıların ABD ile işbirliği yapanlara “artık yeter” dediğini vurgulayan Tanhan, “Türkiye’yi bölmek isteyenler, FETÖ’süyle, PKK’sıyla cevaplarını aldılar. Evlatlarımızı dağlara kaldıranlara cevabı Diyarbakır’ın anaları, babaları verdi. Diyarbakır’ın kepenkleri kapatılan esnafı verdi. Yolları kesilen ticaret erbabı verdi. Okulları yakılan, öğretmenleri öldürülen Diyarbakır’ın acılı insanı verdi. İşçisi, memuru, alın teriyle yaşayan başı dik, onurlu, mert insanı verdi. Fuhuşla ve çetecilikle kıvranan sokakları isyan etti. Uyuşturucuya boğulan mahallesi ayağa kalktı, PKK tarafından yakılan köyü ve köylüsü artık yeter dedi. Ve bütün Diyarbakır şimdi “EDİ BESE” diyor. ABD ile işbirliği yapanlara “artık yeter” diyoruz. Emperyalizmle işbirliği yaparak “siyasal statü” elde etmeye çalışan kim olursa olsun elde edebileceği tek statü ihanet statüsüdür, ABD’ye kulluk statüsüdür. Aziz kardeşlerim, ABD ile işbirliği yapanların sonunu Afganistan’da görmediniz mi? Uçaklardan dökülüyorlar. ABD ile birlikte Kürdün hakkını savunuyoruz diyorlar, binlerce tır silah alıyorlar, Mehmetçiğe kurşun sıkıyorlar” ifadelerini kullandı.

ATIN ELİNİZDEN ABD’NİN VERDİĞİ SİLAHLARI

Vatan Partisi’nin, Diyarbakır’dan eşitlik, kardeşlik ve özgürlük bayrağını gösterdiğini söyleyen Tanhan, “Aynı havayı soluduğumuz, aynı ekmeği yediğimiz, aynı vatanı paylaştığımız insanlarımıza sesleniyorum. Atın elinizden ABD’nin verdiği o silahları. Onur, şeref, haysiyet, insanlık bunu gerektiriyor. Bu yenilgi değil. Siz o silahları attığınızda savaşı Kürdümüz kazanacak. Iraklımız, Suriyelimiz, İranlımız ve bütün Türk milleti ve mazlumlar kazanacak. En önemlisi analarımız kazanacak ve siz vatanınızı yeniden kazanacaksınız. ABD’yi BOP Haritasına gömdüğümüz yerdeyiz. Mehmetçiği alnından öpüyoruz. ABD’yi perişan eden Afganistan halkına helal olsun diyoruz. Ona selam gönderiyoruz” dedi.

Diyarbakır’dan Anayasa Mahkemesi’ne seslenen Tanhan, “Bu gaflet, bu yavaşlık neden? HDP sokaklarımıza hendekler kazsın diye mi bekliyorsunuz? HDP Eren Bülbüllerimizi, Şenay Aybüke Yalçınlarımızı şehit etsin diye mi bekliyorsunuz? HDP çocuklarımızı dağa kaçırmaya devam etsin diye mi bekliyorsunuz? Bizim sabrımız yok. HDP, PKK ile bir olduğu için, Kürt’ün en büyük düşmanıdır. PKK bütün olanaklarını kaybetmiştir, varlığını HDP üzerinden sürdürüyor. HDP derhal kapatın, herkes kafasındaki tereddütleri bitsin, Diyarbakır huzur bulsun” diye konuştu.

“DİYARBAKIR ‘ARTIK YETER’ DİYOR”

Sistem partilerinin çaresizliğinden bahseden Tanhan, her kesimden insanın çareyi Vatan Partisi’nde aradığını söyledi. Tahnan, “Vatan Partisi’nin ufku açılıyor, önü açılıyor. Diyarbakır’daki fırsatlar ise daha da büyük. İfadelerle küçültülemeyecek boyutlarda. Sistem partilerinin çaresizliği en çok burada hissediliyor. HDP, PKK’nın Amerikancılığına karşı en sağlam karşı çıkış Kürdümüz içinde gelişiyor. Sadaka ekonomisinin iflası buradan başlamış bulunuyor. Ekonomik zorlukların artması, insanımızın birlik yönündeki eğilimlerini bozmuyor. Dünyadaki saflaşmada ABD’nin yeniliyor olması, ABD’ye bağlı siyaset yapan güçlerin özgüvenini kırmış durumda. Yeni açılan partilerin hepsi eskiyi tekrar ediyor, umudu yansıtmıyor. Sosyal ilişkilerden, siyasal tavırlara kadar Diyarbakır’da halkımız sistemin içindeki siyasetten bıkmış. AK Parti yönetiminin yeteneksizlikleri, sadakacılığı, liyakatsizliği, torpilciliği, üretimi ve üreticiyi bastıran siyasetlerine insanımızın katlanacak durumda değil. PKK’nın zulmüne, kepenkleri kapatmasına, çocuklarımızı dağlara kaldırılmasına, çarşılardan haraç toplamasına başta annelerimiz olmak üzere tüm Diyarbakır “artık yeter” diyor. İnsanlarımız artık ağrı kesici aramıyor, köklü çözüm arıyor. “Artık yeter” sloganı devrimciliği çağırıyor. Diyarbakır’da yükselen değer Devrim isteğidir. Bütün Partiler al gülüm, ver gülüm ilişkilerinin içindedir. Burada almadan veren hiç kimse yoktur. Evlerdeki oylar bile pazar malı olmuştur. İş dahil her şey sadaka olarak dağıtılmaktadır. Hastanede sıra almak için bile torpil gerekiyor. Selahattin Eyyubi Hastanesinde yolsuzluk almış başını gidiyor. Amatör Futbol kulüpleri gençlerin hayallerini çalıyor. Analar evlatlarını uyuşturucuya kaptırdığı için feryat halinde. Hala topraksız köylü var. Susuz köylü var. Elektriksiz köylü var. Köylü toprağa, suya hasret, işsizler işe, çarşılar berekete, sanayici plana hasret. Koskoca Diyarbakır’da sadece üç tane organize sanayi bölgesi var. İnsanlar kirleniyor, o paylaşmacılığın mertliğin üstünü toz duman kaplamış. Dalkavukluk, yanaşmalık meziyet olmuş. Umutlar erteleniyor, bizim dışımızda hiçbir siyasi partiye güven yok” ifadelerini kullandı.

“DİYARBAKIR’I VATAN PARTİSİ’NİN KALESİ, TÜRKİYE’NİN YILDIZI YAPACAĞIZ”

Vatan Partisi’nin Türkiye’yi yönetmeye hazır olduğunu söyleyen Ferdi Tanhan, “Üretmek isteyen çiftçi, işçi, sanayici, esnaf iktidarını arıyor. Artık Vatan Partisi’nin günleri geldi. Hem de daha önce hiç olmadığı kadar geldi. Vatan Partisi programıyla, kadrolarıyla, dayandığı tarihsel birikimle Türkiye’yi yönetmeye, Diyarbakırımızı güzelleştirmeye hazır. Bu program Türkiye’nin önündedir. Üretim devrimi Türkiye’nin önündedir. Başka bir seçenek yok. Vatan Partisi’nin programını oluşturduğu Üretim Devrimi kendisini dayatıyor. Türkiye’nin üretime dönük bütün özlemleri de bu süreçte karşılanacak. Vatan Partisi bu ortamın içinde yıldız gibi parlıyor. Birlik ve üretim parolası güç topluyor. Türkiye’nin dört bir yanında büyüyor. En çok da Diyarbakır’da büyüyecek. Buradan bunun sözünü de veriyoruz. İddia ediyoruz. Diyarbakır’ı Vatan Partisi’nin kalesi, Türkiye’nin yıldızı yapacağız. Diyarbakır için varız, varlığımız Diyarbakır’a armağandır, varlığımız Türkiye Cumhuriyeti’ne armağandır” dedi.

ÜRETİCİ BAŞ TACIDIR

Kurultayda konuşma yapan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek üretime ve üreticiye dikkat çekti. Perinçek, “Türkiye zor bir döneme girdi. Türkiye’nin her yerinde bu milletin çiftçisiyle, esnafıyla, aydınıyla, memuruyla, bütün vatanseverleriyle birbirimize kenetleneceğiz ve bu zorlukları yeneceğiz. Milleti ayağa kaldırmayan, çiftçisini ayağa kaldırmayan ben yaparım ederim denen çizgi Türkiye’yi buraya getirdi. ABD ve İsrail’in baskılarıyla çevirdiği dolaplarla mücadele eden askerimiz, halkımızla büyük mücadele kazandık. Ama hala Doğu Akdeniz’e, Kıbrıs’a, Hakkari’ye yönelik çeşitli tertipleri var. Ekonomide çok ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Türkiye’nin şu anda 450 milyar dolar dış borcu var. Kapıya dayanmış. Türkiye 41 yıldır bir ekonomiye mahkum edildi. Türkiye’nin önemli sanayi merkezleri, küçük orta üretim merkezleri çok ağır darbe yedi. Dediler ki köylü bu memleketin sırtında kambur, işçiler kambur, sanayici kambur. Ürettiği mallara bakın, çarkı dönmüyor diye suçlandı. Pahalı üretiyorlar biz bunların ürettikleri mallarla ihracat yapamıyoruz dediler. Siz onları kambur ilan ettiğiniz zaman işte ekonomi buraya gelir. Biz o felsefeyi tepetakla yapacağız. Bizim felsefemiz nedir üretici baş tacıdır. Köylü milletin efendisidir. Türkiye bu sloganla Kurtuluş Savaşı’nı verdi. Düşmanı bu topraklardan sürüp atanlar köylülerdi, Anadolu insanıydı. Onlarla bu ülkeyi var ettik, onlarla vatanı kurduk. Osmanlı’nın borçlarını onların ürettikleriyle ödedik. Bugün de Türkiye bir çözüm arayışına girdi. Çözüm arayışı Üretim Devrimi’nde” dedi.

“EKONOMİ DAĞITMAK ÜZERİNE DEĞİL ÜRETMEK ÜZERİNE KURULUR”

Vatan Partisi’nin üretim bayrağını açtığını söyleyen Perinçek, “Türkiye devrimci bir çözüm istiyor. Devrim bir öcü değil. Türk milleti devrimden korkmasın üretici baş tacı olacak. Türkiye’nin kaynakları üretenlere gidecek. Üretim devrimi bu. Korktunuz mu bu devrimden şimdi. Kaynaklar üreticiye gitsin, kapıya hacizci gelmesin. Alın terinize emeğinize haciz konmasın devrim bu. Bu büyük milleti kürdüyle türküyle üretici yapacağız. Sadaka ekonomisine son vereceğiz. Bugün partiler orada yarışıyor. Ekonomi dağıtmak üzerine kurulmaz üretmek üzerine kurulur. Tasarruf yapacağız. İşsiz kimse kalmayacak. Böylece ekonomi büyür. Çalışana iş verdiğimiz zaman üretime kaynak arıyorsunuz. Herkesi iş sahibi yapmak için de yatırım yapmak lazım. Sadaka ekonomisinden yatırım ekonomisine geçeceğiz. Türkiye bir devrim sürecine girmiştir ve olacaktır çünkü mecburiyettir. Şimdi de Türkiye’nin kapısına dayanan mecburiyet budur. Üretim devrimi yaşamak için yerlerde sürünmemek için kardeşlik için mecburiyettir” dedi.

47 YILLIK MASAL: GAP

Vatan Partisi iktidarında GAP bitecek diyen Perinçek, “47 yıl oldu GAP. 47 yıllık bir masal olur mu? Keloğlan masalından daha uzun 47 yıl. Bu masala son vereceğiz. Türkiye’nin suları sel yapıyor biz seli denetim altına alacağız. Seller tarlalarımız sulayacak musluklardan içecek su akacak. Öyle bir belediyecilik kuracağız ki Türkiye’nin her yerinde çeşmeden içecek su akacak. Şişeler kalkacak. Bütün Türk Milleti’ne bu mesajları vermeye çalışmamın sebebi Türkiye’nin önündeki zorlukları yenecek bir devrim var üretim devrimi ve onu var edecek parti Vatan Partisi. Bu konuştuklarımı diğer partiler konuşmuyor. Onların kurultaylarında rantlar faizler paylaşıyor. Biz burada üretimdeki görevlerimizi paylaşıyoruz sırtımızdaki yükleri paylaşıyoruz. Vatan Partisi Türkiye’nin hamalıdır. Vericilerin partisidir. Biz burada hangi görevleri paylaşacağız, hangi şehitliği hangi gaziliği, hangi emeği paylaşacağız diye toplandık. Biz üretim devrimine, Türkiye’nin büyük ayağa kalkışına hizmete adanmış bir partiyiz. Kendimizi vatanımıza, halkımıza üretime adıyoruz. Kendimizi Diyarbakır halkına adıyoruz. İşte Vatan Partisi’nin tarifi bu, programı bu, özeti bu” ifadelerin kullandı.

“EN BÜYÜK DÜŞMAN EVLATLARIMIZIN ELİNE SİLAH VERENLERDİR”

Kürdün en büyük düşmanı ABD’dir, İsrail’ dir diyen Perinçek, “En büyük düşman evlatlarımızın eline silahı verenlerdir. Bundan daha büyüğü var mı? Diyarbakır’dan ilan ediyorum. O sınır ötelerinde ABD tarafından esir alınmış kardeşlerim, PKK’nın sonu yok, Amerikan uşaklığının sonu yok. Afganistan’da gördük köpekleri uçaklara alıyorlar sizi almıyorlar. ABD’ye hizmet edenleri almıyorlar. Onların vaad ettiği gelecek tekerleklerin altında kalmak. Ben hiçbir Diyarbakırlıya hiçbir Hakkâri’ye, Urfalıya Amerikan uçağının tekerleğine kafasını uzatmayı yakıştırmıyorum. Size yakıştırmıyorum dağdaki kardeşim. Siz bu topraklarda büyüyen insansınız. Siz zalimlere hizmet edenlerden olamazsınız… Kürtler türkler burada ABD’yi yaşatmayacak. Bunun sevinçlerini paylaşanlardan olun. Biz Vatan Partisi olarak sizin elinize silah vermeyeceğiz iş vereceğiz, ekmek vereceğiz. Ana kucağına çağırıyorum sizi” ifadelerini kullandı.

“BEYAZ BAYRAĞI ÇEKECEKSİNİZ”

Diyarbakır’dan PKK liderlerine seslenen Perinçek, “Siz bu milleti nereden böleceksiniz gafiller. Buradan PKK’nın liderlerine sesleniyorum: sizin için bir tek namuslu bir tek çözüm kalmıştır beyaz bayrağı çekeceksiniz. Bu düşmana teslim olmaktan vazgeçmektir. Gelin ABD siperlerinden Türkiye cephesine geçin, kendi vatanınıza kendi kardeşinize kurşun sıkmayın. Mertseniz yiğitseniz gelin Türkiye cephesinde ABD ile savaşalım. Türkiye’nin 2. Kurtuluş cephesinde size namus vaad ediyoruz. Vicdan vaad ediyoruz” dedi

Bölge ülkeleri ile işbirliğine de dikkat çeken Perinçek, “Tırlarımız da kamyonlarımız da ekonomi götürecek getirecek. O mayınları kaldırıp oraları çifçilerimize vereceğiz. O arazileri üretenlere açacağız. Suriye ile Irak ile işbirliği yapacağız. Vatan Partisi’nin bu devletlerle dayanışması devam ediyor. Terörü Suriye ve Irak’ta el birliği halinde temizleyeceğiz. Kardaşlığın yüceldiği topraklar olacak burası. Tavırlarımız, emeğimiz, vicdanımız namusumuz hepsi olağanüstü olacak. Olağanüstü Diyarbakır Kurultayı’ndan olağanüstü zaferlere yürüyoruz. Yürüyelim arkadaşlar” diye konuştu.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ VATAN PARTİSİ’NİN PROGRAMINDA MEVCUTTUR”

Vatan Partisi’nin Diyarbakır Öncü Gençlik İl Başkanı Fırat Kırboğa, Vatan Partisi’nin gençliğe verdiği öneme dikkat çekerek, “Vatan partili olmamda en etkili olan şey partinin gençliğe önem veriyor olması ve geleceği gençlikte görüyor olmasıdır. Başka hiçbir partide olmayan kardeşliği, dayanışmayı burda buldum. Güneydoğu gençliği, Diyarbakır gençliği bugün olduğu gibi her zaman vatanının birliğini ve bütünlüğünü savunmuştur. Vatan Partisi de Türkiye’nin birliğinin, bütünlüğünün, bölünemeyeceğini ve tam bağımsızlığını savunan bir partidir. Diyarbakır’da gençliğin ciddi bir uyuşturucu problemi var. Terör örgütü PKK, uyuşturucu tacirleri ve uyuşturucu ticareti ile buradaki gençliği zehirliyor. Biz Türk gençliğini emperyalizmin dayattığı her türlü uyuşturucudan, her türlü uyuşmadan kurtaracağız. Terör örgütü PKK uyuşturucuyla beraber arkadaşlarımızı dağa kaçırarak zehirliyor. Buna direnen Diyarbakır Annelerimiz ile beraber PKK’nın kardeşlerimizi dağa kaçırmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Gençlik okuyacak çalışacak üretecek diyen Kırboğa, “Gençlik, devletin ve milletin bütünlüğünü sağlayacak ve Türkiye’nin 40 yılını sigorta altına alacak. Bu da Partimizin Diyarbakır’a Türk gençliğine sözüdür. Bölgemizde bulunan en ciddi sorunlardan biri de yanlış yapılan yatırımlar ve yanlış uygulanan eğitim politikasından doğan genç işsizlik sorunudur. Bu da arkadaşlarımızın uyuşturucu ve terör batağına düşmesinin en büyük nedenlerindendir. Bütün bu soruların çözümü de Vatan Partisi’nin programında mevcuttur” ifadelerini kullandı.

“KÜRT HALKININ ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARA KARŞI ÇIKIYORUZ”

Kurultayın Divan Başkanlığı’nı yapan Bayram Yurtçiçek, “Vatan Partisinin bu topraklarda 50 yıllık emeği var. 1970’de köylüleri ağalara karşı yürüten bugünkü Vatan Partisiydi. Vatan Partisi yine bölgemizin emekçilerinin üreticilerinin her sorununa koşuyor ve her mücadelede yerini alıyor. Vatan Partisi baskılara da bölücülüğe de karşı çıktı. Bugün de Kürt halkının üzerinde oynanan oyunları karşı çıkıyoruz. ABD İsrail bizi bölmek istiyor. Buna karşı çıkan tek parti biziz. Kürtler Amerikan askeri olmayacaktır. Eskiden kürdü savunmak ne kadar cesaret gerektiriyorsa bugünde ABD’ye karşı birliği savunmak cesaret ister. O cesaret Vatan Partisi’nde vardır” diye konuştu.

“DİYARBAKIR ANNELERİ, BABALARI PKK’YI BİTİRECEK”

Evladı PKK tarafından dağa kaçırılan baba Celil Bektaş da kurultayda konuşma yaptı. Bektaş “Yüreği yanan baba karşınızda. Kürt sorunu evladımızı kaçırarak çözülmez. Benim oğlum nerede bizim evlatlarımız nerede. Diyarbakır anneleri babaları PKK’yı bitirecek. Bu sene sadece 3 kişi katılmış. Çocuklarımızı bırakmıyorlar gelen çocuklar söylüyor. İlk günden beri her zaman yanımızdasınız. Hepinize teşekkür ederim. Bu mücadeleyi kazanacağız kazandık da. Benim Yusuf gider bin tane Yusuf kazanırız” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Diyarbakır İl Yöneticisi Gıyasettin Kırboğa ise, “Bir ananın iki oğlu var biri Mehmetçik biri dağa götürülmüş biz bunları çözmeden hiçbir şeyi çözemeyeceğiz. Biz onları barıştıracağız. ABD’Ye peşkeş çekenleri, bitireceğiz. Üreteceğiz. Batıya göç etmeyeceğiz. Vatan Partisi Güneydoğu’dan büyüyecek. Türkiye’yi Diyarbakır’dan birleştireceğiz” dedi.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinden kurultaya katılan Pınar Arzu, “Evlat acısından yanıp tutuşan annelerimizin yangınını söndüreceğiz. Evlatlarını uyuşturucu belasından kurtarmak isteyen annelerimize destek olacağız, okumak isteyen kız çocuklarımıza destek olacağız. Kadın güçlüyse Türkiye güçlüdür. Vatan Partisi ile Diyarbakır’da kadının yönetimi konuşulacak. Vatan Partisi ile hükümet kuracağız” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica