Sağlık

Domates suyu sağlığımız için vücudumuzda harikalar yaratıyor

Domates suyu sağlığımız için vücudumuzda harikalar yaratıyor Domates suyu içeriğindeki vitamin ve mineral maddeler sayesinde birçok hastalığa karşı koruma sağlar. Domates suyu sağlığımız için vücudumuzda harikalar yaratıyor detaylar haberimizde…

Domates suyu sağlığımız için vücudumuzda harikalar yaratıyor

Kemikleri güçlendirmesi, enerji vermesi ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltması domates suyunun faydaları arasındadır. Zayıflamaya yardım eder. Domates suyu kürü ile kilo vermek mümkündür. Tokluk hissi sağlar. Yağ yakımını hızlandırır.

Domates suyu faydaları nelerdir?

Vitamin kaynağıdır…

Yüksek oranda A ve C vitaminleri içerir. Bu vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendir. Kemik ve diş sağlığını korur. Görme yapısını geliştirir.

Kanser türlerine karşı koruma sağlar…

Domatese kırmızı rengini veren likopen adlı antioksidan maddedir. Likopen sayesinde akciğer kanseri, prostat kanseri, göğüs kanseri, pankreas kanseri gibi kanser türlerine yakalanma oranını düşürür. Araştırmalara göre, yüksek oranda likopen tüketen erkeklerin prostat kanserine yakalanma oranı %30 oranında düşüş göstermiştir.

Yüksek kolesterolü önler…

Vücuttaki kötü kolesterolü parçalamaya yardımcı olan lif açısından zengindir. Aynı zamanda kolesterolü sabit tutan B3 vitamini ile niasin içerir.

Vücuttaki toksinleri atar…

İçeriğindeki klor ve kükürt bileşikleri sayesinde detoksifikasyon görevi görür. Vücuttan toksinlerin atılması böbrekler ile karaciğerin sorumluluğundadır. Kükürt, böbrek ve karaciğeri enfeksiyonlardan korur. Klor ise düzgün çalışmalarına yardım eder. Domates suyu ile karaciğer ve böbrekleri koruyarak toksinlerden kurtulmak mümkündür.

Kilo vermeye yardım eder…

Düşük sodyum ve yüksek miktarda lif içeriği sebebiyle uzun süre tok tutar. Vücuda gerekli oranda besin ve kalori verir.

Bağırsak hareketlerini düzenler…

Lif içeriği sayesinde kabızlığı engeller. Karaciğeri sağlıklı tutarak sindirim sistemini rahatlatır.

Göz sağlığını korur…

İçeriğindeki lutein, beta karoten ve zeaksantin sayesinde gözlerin dejenerasyona uğramasını engeller.

Homosistein bileşiğini parçalar…

Homosistein, kan damarı duvarlarına zarar veren, kalp hastalıklarına yakalanma oranını arttıran bir bileşiktir. Bu bileşiği moleküllerine ayıran ve zararsız hale getiren B6 vitaminini içerir.

Enerji verir…

İçeriğindeki antioksidan maddeler sayesinde genç ve enerjik kalmaya yardım eder.

Kemiklere iyi gelir…

İçeriğindeki K vitamini sayesinde kemik sağlığını korur.

Kalp hastalıklarına karşı korur…

Yüksek miktarda likopen tüketimi, kardiyovasküler hastalıklar ve koroner kalp hastalığına yakalanma oranında %30 oranında azalma sağlamıştır. Aynı zamanda kanın pıhtılaşmasını önler.

Domates suyu ne zaman içilir?

Tokluk hissi sağlamak için domates suyu yemeklerden önce içilir. Aynı zamanda öğle saatlerinde içilebilir. Güneşte içilirse güneşin zararlı etkilerinden korunmaya yardım eder.

Domates suyu nasıl içilir?

Domatesler yıkanır. Kabukları soyulur. Blendırdan geçirildikten sonra süzgeçle süzülür. Buzdolabına koyularak soğuk olarak içilir. Domates suyu karabiber ilave edilerek de içilebilir.

Domates suyunun cilde faydaları nelerdir?

*Aknelere iyi gelir.
*Yağlı ciltlere yarar sağlar.
*Cilt rengini güzelleştirir.
*Hücre hasarını önler.

Domates suyunun saça faydaları nelerdir?

*Kepeği yok eder.
*İçeriğindeki vitaminler sayesinde mat saçlara parlaklık kazandırır.
*Saç yapısını korur.
Kaynak: Şifalıbitkitedavisi

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica