Genel

Dönge: ‘Hiçbir özelliğiniz kadına hakaret etme hakkı vermez’

Dönge: ‘Hiçbir özelliğiniz kadına hakaret etme hakkı vermez’ … Dönge; “Sırf kadın olması sebebiyle pervasızca her türlü hakarete uğramış bir liderin arkasından gururla yürüyen biz iyi partililer olarak; bu durumu esefle kınıyor, bu tutum ve davranışların tamamını toptan reddediyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

Dönge: ‘Hiçbir özelliğiniz kadına hakaret etme hakkı vermez’

Kocaeli’nin İzmit merkezinde “duayen gazeteci” olarak bilinen İsmet Çiğit’in kaleme aldığı yazısında, “kadını aşağılayan hakaret içerikli” sözler sarf etmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Ulusal boyutta tepki toplayan yazıya ilimizde siyasi partiler de tepki içerikli basın açıklaması yaptılar.

Dün CHP Kocaeli il başkan vekili tarafından yapılan yazılı açıklamayla olay kınanmıştı.

Bugün ise yine muhalefet partisi İyi Partiden bir açıklama yapıldı.

İyi Parti Kocaeli il teşkilatından olayı kınayan sert bir açıklama yapıldı.

İyi Parti Kocaeli Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Bir gazeteci iseniz topluma örneksiniz demektir, fikirleriniz değerlidir, bir yazınız ile toplumu arkanızda sürüklersiniz, saygı görürsünüz, siz sözcüsünüzdür aslında o şehirde.

Ama bu dünyada sahip olacağınız hiçbir özellik, kadına hakaret etme hakkı vermez size. Hele hele kızgınlığınız aslında bir erkeğe olup, bunu ancak kadına hakaret üzerinden kaleme alabiliyorsanız. Sizde söz bitmiş. Çünkü söyleyecek sözü bitmiş insanlar ancak hakarete yönelir.

Sırf kadın olması sebebiyle pervasızca her türlü hakarete uğramış bir liderin arkasından gururla yürüyen biz İyi Partililer olarak; bu durumu esefle kınıyor, bu tutum ve davranışların tamamını toptan reddediyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica