Ekonomi

DOSABSİAD: “Krizlere karşı direnç göstermeliyiz”

Doğalgazda yaşanan tedarik sorununun üretici açısından ciddi riskleri beraberinde getirebileceğini belirten DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, “Enerjide dışa bağımlılığı azaltacak adımlarla krizlere karşı direnç göstermeliyiz” dedi.

BURSA (İGFA) – İran’ın teknik arıza gerekçesi ile 10 gün süreyle Türkiye’ye gaz iletimini durdurmasının ardından BOTAŞ’ın, yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santrallerine yönelik gaz arzında kısıtlama kararının yanı sıra sanayinin elektrik tüketiminde de kısıtlamaya gidilmesinin endişelere yol açtığını kaydeden Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, iş dünyasının üretim stresi yaşamadan planlama yapmasının kritik önemde olduğunu söyledi.

Arzın talebi yeterince karşılayamaması sonucu tüm dünyada ortaya çıkan enerji krizinin iyi okunması ve çözüm noktasında uzun vadeli adımlar atılması gerektiğini dile getiren DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye’nin yer aldığı coğrafyanın en güçlü üretim merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerlerken daha fazla üretim için en temel ihtiyacın enerji olduğunu söyledi. “Enerjiyi yoğun kullanan sektörlerin, kısıtlama yapılacağına dair açıklama yapılmasıyla üretim ve planlama konusunda stres yaşaması, sürdürülebilir üretimimizi sekteye uğratabilecek potansiyeldedir” diyen Çevikel, “Hâlihazırda artan enerji maliyetlerine rağmen fedakârlık gösterip üretimi sekteye uğratmayan sanayicimizin enerji arzı konusunda da endişe yaşamasına sebep olan tüm faktörlerin ortadan ivedilikle kaldırılmasını temenni ediyoruz. Zira ürerimde yaşanan sorun, yalnızca sanayiciyi etkileyecek nitelikte değil. Üretimin azalması sonucu ortaya çıkacak yüksek fiyatlamanın enflasyonu tetikleyeceği ve enerji krizinin beraberinde getireceği elektrik kesintileri de hesaba katılmalıdır” diye konuştu.

Çevikel, özellikle Yeşil Mutabakat Çağrısı ile sanayicilerin gündeminde önemli yer tutan yeşil enerji konusunda gereken özeni göstermesi gerektiğini kaydetti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica