Ekonomi

Dost Ellerde Ücretsiz Gelinliklere başvurular başladı

Dost Ellerde Ücretsiz Gelinliklere başvurular başladı … “Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün ihtiyaç sahiplerine giyim desteği vermek için oluşturduğu Dost Eller Giysi Mağazası’nda evlenecekler için de gelinlik, nişanlık ve kına elbisesi reyonu açtı…” detaylar haberimizde…

Dost Ellerde Ücretsiz Gelinliklere başvurular başladı

Evlenme kararı alan ihtiyaç sahibi çiftlerin gelinlik, nişanlık ve kına elbiselerini ücretsiz olarak temin edebileceği İzmit Belediyesi Dost Eller Giysi Mağazası’nda gelinlik seçimleri ve kiralama başvuruları başladı

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet üreten ve elini dar gelirli ailelerle gençlerin üstünden çekmeyen İzmit Belediyesi yeni evlenecek çiftlere ücretsiz gelinlik desteğiyle yüzlerde tebessüm olmaya devam ediyor. Göreve geldikten sonra dar gelirliler için belediyeye ait düğün ve nikah salonlarının kapılarını 1 TL’den açan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet bu kez genç kızların hayallerine hayat veriyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GELİNLİK

Ekonomik nedenlerden dolayı evlenemeyen, düğünlerini ertelemek zorunda kalan ya da bazı düğün geleneklerinden yoksun olarak yeni hayata adım gençlerin ihtiyaçlarının belirlenmesi üzerine İzmit Belediyesi harekete geçti. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün ihtiyaç sahiplerine giyim desteği vermek için oluşturduğu Dost Eller Giysi Mağazası’nda evlenecekler için de gelinlik, nişanlık ve kına elbisesi reyonu açtı.

HAYIRSEVERLER BAĞIŞLIYOR

Düğünden sonra çoğunlukla bir daha giyilmeyen, evde yer kaplamasındansa ihtiyaç sahiplerine destek olmasını tercih eden hayırseverler gelinlik, nişanlık ve kına elbiselerini Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde bulunan Dost Eller Giyim Mağazası’na bağışladı. Burada kuru temizlemeleri tamamlanan en özel günlerin kıyafetleri reyonda ihtiyaç sahiplerinin beğenisine sunuldu. Hizmetin başlamasının ardından ihtiyaç sahibi çiftler gelinliklerini seçmeye ve müracaatlarını yapmaya başladı.

KİRALAMA TALEBİ YAPILACAK

Ücretsiz olarak gelinlik, nişanlık ya da kına elbisesi kiralamak isteyen çiftler evlenme başvuru belgesiyle Dost Eller Giysi Mağazası’nda başvuruda bulunarak gelinlik, nişanlık ya da kına elbisesi kiralama talebi oluşturacak. Ardından özel gününde giyeceği elbise ya da gelinliği seçecek. Tutanak karşılığı kiralanan gelinlik veya elbise düğün, nişan ya da kına organizasyonunu takip eden 3 gün içerisinde mağazaya iade edecek.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica