İGF

DSİ, Bursa’da 643 bin dekarlık tarım arazisini sulayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerimizin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ediyor. Bursa’da bu yıl 643 bin dekar tarım arazisi sulanacak.

BURSA (İGFA) – DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, 2021 yılı itibariyle sulama yatırımlarına hız verdiklerini açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından “Su ve Sulamada Hamle Yılı” olarak ilan edildiğini anımsatan Müdür Yıldız, bu kapsamda Bölgesel Kalkınma projeleri olan GAP, KOP, DAP ve DOKAP başta olmak üzere özellikle sulama yatırımlarımız hızlandırarak verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden olduğuna dikkati çeken Yıldız, Bursa’da da sulama sezonunu 20 Nisan’da başlattıklarını açıklayarak, yıl boyunca toplam 642 bin 840 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıkladı.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bursa’da toplam 642 bin 840 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2021 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 1 Milyar 28 Milyon 5 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. Genel Müdür Yıldız, çiftçilere bol ve bereketli bir sulama sezon diledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica