İGF

DSP: “Yerli aşı Turkovac devreye girmeli”

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak Benli, Turkovac aşının biran önce üretime geçmesi gerektiğini belirterek, aşının DSÖ’den de acil kullanım izni alınması gerektiğini kaydetti.

ANKARA (İGFA) – DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak Benli, pandemi ve aşı çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Aşı konusunda toplumda ciddi kafa karışıklığı yaratıldığını dile getiren DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak Benli, “Cumhuriyetin değerlerini kurumlarını kapatırken bir değil bin kez düşünmemiz gerekiyor. Hıfzıssıhha merkezleri kapatıldı. Cumhuriyet’in kurumlarının bir bir kapatıldığı gibi aşı üretmiyoruz ve biz uluslararası aşı endüstrisinin müşterisi olduk. İşte aşı karşıtlığının ve halkın kafa karışıklığının temel nedeni bu. Çünkü ülkemiz, uluslararası aşı endüstrisinin müşterisi oldu ve insanlarımız bu durum nedeniyle endişeli” dedi.

100 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti kurulurken sadece bağımsızlık mücadelesi değil salgınla da mücadelenin başlatıldığına dikkat çeken DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak Benli, “Bundan 100 yıl öncesine bakmak lazım, Cumhuriyetin kurulduğu dönemler, Birinci Dünya Savaşı, 100 yıl sonra aynı şeyleri yaşıyoruz. O zaman da İspanyol gribi salgını vardı. Düşünsenize fakr-u zaruret içinde kurulmuş bir devlet ve öyle bir savaş veriyor ki; en büyük savaşın ve bu savaşın da altından kalkması salgınla savaştır. Bir o kadar da önemlidir, emperyalizme karşı işgale karşı verdiği kurtuluş savaşı kadar. Onun için de bugün onlara değineceğiz bugün ki noktaya nasıl gelindiğini görmüş olacağız” diye konuştu. 

Halkın kafasının karışma nedenleriyle ilgili de bilgi veren DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak Benli, Turkovac aşının biran önce üretime geçmesi gerektiğini belirterek, “Dünya Sağlık Örgütünden de acil kullanım izni alınması gerekiyor. Bunun derhal acil kullanım izni alınıp Sağlık Bakanlığı’nın yerli aşıyı devreye sokmasını bekliyoruz. Bunun derhal acil kullanım izni alınıp Sağlık Bakanlığı’nın yerli aşıyı devreye sokmasını bekliyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica