Siyaset

Dünya borç batağında ve faizler yükseliyor

Dünya borç batağında ve faizler yükseliyor AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uludağ Ekonomi Zirvesinde ekonomideki kırılganlıklar konusunda uyarılarda bulunan Mehmet Şimşek’i isim vermeden sert sözlerle eleştirdi. Dünya borç batağında ve faizler yükseliyor detaylar haberimizde…

Dünya borç batağında ve faizler yükseliyor

7. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde dünyadaki ve Türkiye’deki son ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ‘dövizle borçlanma’ uyarısı yapmıştı.

İş dünyasına seslenen Şimşek, “Dünya borç batağında, faizler yükseliyor.” diyerek dövizle borçlanma konusunda uyarıda bulunmuştu.

“Ortada bu denli büyük bir başarı var”

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, isim vermeden Şimşek’in bu eleştirilerine tepki gösterdi.

“Bir insan kendi ayağına kurşun sıkabilir mi?”

Erdoğan şöyle konuştu: “Ülkemizin aleyhinde estirilen onca olay oldu. Bütün bu kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemizin aleyhinde nasıl yayınlar yaptığını, Türkiye’ye küresel sermayenin girmemesi için ne gibi gayretler içerisine girdiklerini biliyorsunuz. Hatta bu oyuna gelip aramızdaki bazı arkadaşların, kusura bakmasınlar, ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içerisine düştüklerini de ve bunu toplantılarda yaptıklarını da duymak bizi üzmüştür. Ortada bu denli büyük bir başarı var. Hala bunlar konuşuluyor. Bir insan kendi ayağına kurşun sıkabilir mi? Bu psikolojik üstünlüğü uluslararası camiaya vermesi gereken arkadaşlarım bu tür yanlışı yaparsa bunun affedilir yanı olamaz. Felaket tellalları zaten davul zurna dolaşıyorlar. Onlar yetmiyor mu bize ne oluyor?”

“Dünyada ekonominin şartlarını adeta yeniden belirleme sürecidir”

“Moral, üstünlük milletimizde, bizde… Kredi değerlendirme kuruluşlarının not oyunları, ardından döviz üzerinden yürütülen spekülasyonların tavan yaptığı bir dönemde böyle bir netice, umuyoruz herkese ders olmuştur. Bu var ya bu, ters köşe yapmak değil, dünyada ekonominin şartlarını adeta yeniden belirleme sürecidir. Bu da böyle bilinsin. Döviz kurunu öcü gibi kullanarak milletimizin kafasını karıştırmaya çalışanlara şöyle bir kötü haber vereyim, üzülmesinler. Türkiye 2018 yılında elde edeceği yüksek büyüme oranıyla üzerinde oynanmaya çalışan tüm oyunları bir kez daha bozacak, haberiniz olsun.”

“Bu dava şuurunu kaybetmiş kendi içimizdeki arkadaşlarımız…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok çalışmak derken şahsınız için değil, partimiz ve ülkemiz için çok çalışmayı kast ediyorum. AK Parti’ye ne bu kifayetsiz muhalefet zarar verebilir, ne FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri zarar verebilir ne de dış güçler zarar verebilir. AK Parti’ye zarar verebilecek tek şey bu perspektifi, bu anlayışı, bu dava şuurunu kaybetmiş kendi içimizdeki arkadaşlarımızdır” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica