Genel

Dünyanın çivisi çıkmış deliliğine şaşkınım

Dünyanın çivisi çıkmış deliliğine şaşkınım Songül Öden, “Süslü cümlelerin arkasına gizlenmiş, samimiyetsiz, nezaketten uzak ilişkiler kurmaktan hoşlanmıyorum. Dünyanın çivisi çıkmış deliliğine şaşkınım detaylar haberimizde…

Dünyanın çivisi çıkmış deliliğine şaşkınım

Kayıt Dışı dizisinde bir ajanı canlandırmaya hazırlanan ve Birleşmiş Milletler’in ‘Kadına Şiddete Hayır’ platformunda elçilik yapan Songül Öden, “Süslü cümlelerin arkasına gizlenmiş, samimiyetsiz, nezaketten uzak ilişkiler kurmaktan hoşlanmıyorum. Dünyanın çivisi çıkmış deliliğine nutkum tutularak bakıyorum” dedi.

Fox TV’de ekranlara gelmeye hazırlanan Kayıt Dışı’nda bir ajanı canlandırmaya hazırlanan başarılı oyuncu Songül Öden, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Habertürk’e konuşan Öden’in röportajının satır başları şöyle:

Süslü cümlelerin arkasına gizlenmiş, samimiyetsiz, nezaketten uzak ilişkiler kurmaktan hoşlanmıyorum. Sadeleşmek hayatımı daha kolaylaştırdı. İnsanların ne söylediğine fazla değer verirdim. Şimdiki ölçütüm, sahada nasıl oldukları… Uzun uzun kendini anlatma telaşında olan her türlü iletişimden hoşlanmıyorum.

Birleşmiş Milletler’in ‘Kadına Şiddete Hayır’ platformunda elçilik yapan Songül Öden

Dünyaya ‘örgütlü kötülük’ hakim ama…

– (Birleşmiş Milletler’in ‘Kadına Şiddete Hayır’ platformundaki elçilik görevim) devam ediyor. İçinde bulunmaktan çok mutlu olduğum bir proje. Popüler olmak işimin bir parçası kuşkusuz fakat bu proje popüler olmayı anlamlı ve yararlı bir hale getiriyor. İnsanların hayatına dokunmak tarif edilmez. Kadın ve çocuk şiddeti, mülteci sorunu, mevsimlik tarım işçisi çocuk ve kadınlar… Kendi hayatımdan bir kişinin değişmesiyle dünyanın nasıl değiştiğini biliyorum. Dünyaya örgütlü kötülük hâkim biliyorum ama iyilik ister örgütlü ister örgütsüz olsun çok daha güçlü ve bulaşıcı.

“Kadın, eğitim, siyaset, ekonomi anlayışı değiştirir”

– Erkekler yerine kadınlar kendi kaderlerini eline aldıklarında çok şey değişir. Her şeyi kadın ve erkek arasında eşitlik ilkesinin benimsendiği eğitim, siyaset, ekonomi anlayışı değiştirir. Erkek egemen söylem kimi zaman kutsal metinleri maniple edip yanlış yorumlanarak, kimi zaman fiziksel baskınlığını hastalıklı bir üstünlükle kullanarak, erkeğin kadın üzerindeki sapkın efendi-köle ilişkisini meşrulaştırıyor. Evden sosyal hayata taşınıyor ve bu çarpıklık toplumun değer yargısıymış gibi pompalanıyor.

“…ruhun bütün dehlizlerine ulaşan her notanın söze dönüştüğü…”

– Mesleğimi çok seviyorum ama müzisyen olmak isterdim. Hem bireysel hem kolektif yapılan, ruhun bütün dehlizlerine ulaşan her notanın söze dönüştüğü bir âlemi deneyimlemek isteyebilirdim. Aşçı olmak isterdim belki. Konu farklı hayatlar deneyimleme fırsatı olunca kafam karışıyor. (Gülüyor.) Neyse ki bu hayatımda her mesleğe sahip olmayı deneyimleyebileceğim bir mesleğim var. Şimdi de doktor olacağım. (Gülüyor.)

Dünyanın çivisi çıkmış deliliğine nutkum tutularak…

– Şu sıralar dünyanın çivisi çıkmış deliliğine nutkum tutularak bakıyorum. Cüretkâr bir delilik ve kötülük. Bayramda turist gibi Ayasofya Camii’ni gezdim ve yine çok etkilendim. Ayrıca çekim sırasında gittiğim Nizip’in Eneş Köyü’nde kalbimin bir kısmını bıraktım.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica