Bilim-Teknoloji

Dünyanın eksenini Venüs ve Jüpiter gezegenleri kaydırıyor

Dünyanın eksenini Venüs ve Jüpiter gezegenleri kaydırıyor Bilim insanları Dünya’nın 215 milyon yıldır Venüs ve Jüpiter’in çekimine maruz kaldığını söyledi. Her 405 bin yılda bir kütlesel çekime sebep olan kayma, gezegenimiz üzerinde büyük etki gösteriyor. Dünyanın eksenini Venüs ve Jüpiter gezegenleri kaydırıyor detaylar haberimizde…

Dünyanın eksenini Venüs ve Jüpiter gezegenleri kaydırıyor

Dünyanın yörüngesini etkiliyorlar…

Rutgers Üniversitesi, Jüpiter ve Venüs’ün kütle çekim kuvvetlerinin, ‘Dünyanın yörüngesini etkilediğini’ ortaya koydu. Yetkililer, Venüs ve Jüpiter’in çekim kuvvetinin, yeryüzünün yörüngesinde değişikliğe sebep olduğunu söylüyor.

“…dinozorlar, memeliler ve fosiller üzerindeki etkileri araştırılacak”

Profesör Dennis V. Kent’in liderliğindeki jeolog ve bilim insanları, Dünyanın en az 215 milyon yıldır bu etkiye, ‘düzenli olarak maruz kaldığını’ belirtti. Keşif sayesinde, süreç içerisindeki iklim değişimlerinin dinozorlar, memeliler ve fosiller üzerindeki etkileri araştırılacak.

“405 bin yılda bir gezegenimizin yörüngesinin değiştiğine dair net veriler de elde edildi”

Dünyanın manyetik alanının tersine dönüş zamanlarıyla; iklim döngülerini ve radyoaktif tarihlendirme yapılabilmesini sağlayan; zirkon minerallerini içeren tortuların oluşum zamanlarını birbirleriyle karşılaştıran ekip; 405 bin yılda bir gezegenimizin yörüngesinin değiştiğine dair net veriler de elde edildi. Venüs ve Jüpiter’in etkileriyle oluşan bu değişim neticesinde Dünyanın Güneşten aldığı ısı ve ışık miktarı değişiyor. Bu da canlıların evrimleşmesini kadar pek çok önemli durumu etkiliyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica