Ekonomi

Dünyanın en değerli paraları hangi ülkelerin paraları

Dünyanın en değerli paraları hangi ülkelerin paraları Dolarında hızla yükselmesiyle Euro, Sterlin derken yabancı paralar hayatımızın bir parçası oldu. Peki, bunların dışında daha değerli para birimleri de var mıdır? Dolar, Euro ve Sterlin dışında hangi para birimleri daha değerli olduğuna bir bakalım. Dünyanın en değerli paraları hangi ülkelerin paraları detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Dünyanın en değerli paraları hangi ülkelerin paraları

İngiliz Sterlini (1 GBP = 1,5393 USD)

Dünyanın kullanılan en eski para birimi olarak bilinen sterlin’dir. Birleşik Krallık Para birimi olan Sterlin oldukça değerli bir para birimi olarak göze çarpıyor. Ülkede pek çok kez ekonomik kriz olmasına rağmen başta dolara karşı olmak üzere üstünlüğünü göstermektedir. Ayrıca 1 İngiliz sterlini, 6,28 Türk lirasına eşit olmaktadır.

Letonya Latı (1 LVL = 1,6114 USD)

Bir Avrupa ülkesi olan Letonya’nın para birimi olan Latı’nın Amerikan doları karşısında ki değeri neredeyse iki katı olarak görülmektedir. Amerika’nın bir eyaleti büyüklüğünde olan Letonya oldukça değerli bir para birimi kullanmasına rağmen bunun beraberinde 2014 yılından bu yana Euro’ya geçiş yaptılar. Bir Letonya Latı 7,94 TL’ye eşittir.

Umman Riyali (1 OMR = 2,5977 USD)

Asya kıtasının güneybatısında yer almakta olan Umman Sultanlığı’nın resmi para birimi Riyal olarak geçmektedir. Ülke oldukça stratejik bir konumda olduğundan 30 yılı aşkın bir süredir Amerikan Dolarına karşı bir hayli değerlidir. 1 Umman riyali yaklaşık 12,234 Türk lirasına eşit olmaktadır.

Bahreyn Dinarı (1 BHD = 2,6508 USD)

Dünyanın en küçük devletlerinden biri olarak bilinen Bahreyn dünyanın en değerli ikinci para birimine sahiptir. Ülkenin resmi para biri olan Bahreyn Dinarı sayesinde ülke dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birisi olarak görülmüştür. Bahreyn Dinarı ise yaklaşık olarak ise 3 Dolara karşılık olarak kuru gelmektedir. Bir Bahreyn Dinarı 12,476 Türk lirasına eşittir.

Kuveyt Dinarı (1 KWD = 3,3088 USD)

Dünyanın en pahalı para birimi sıralamasında birinci sırada yer almakta olan Kuveyt Dinarı karşımıza çıkıyor. Ülkenin de resmi para birimi olarak kullanılan Kuveyt Dinar’ı yaklaşık olarak 15, 733 TL’dir. 1990 yılında savaşa giren Kuveyt’te banknotlar Irak askerlerinin eline geçtiği için bu tarihten itibaren yeni banknotlara geçmiştir.

Kur bilgileri sürekli değişmektedir. Yayın tarihindeki kur bilgileri paylaşılmıştır.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica