Genel

Durmaz: “SEDAŞ’ın hukuku aykırı uygulaması vatandaşı çileden çıkarıyor”

Durmaz: “SEDAŞ’ın hukuku aykırı uygulaması vatandaşı çileden çıkarıyor” … Durmaz; “Bu haksız uygulama ile vatandaşlarımızın kendilerine ait olmayan borçları ödemeye mecbur edildikleri açıkça görülmektedir” dedi. detaylar haberimizde…

Durmaz: “SEDAŞ’ın hukuku aykırı uygulaması vatandaşı çileden çıkarıyor”

Son günlerde SEDAŞ için ardı ardına gelen şikayetlerin arkası kesilmediğini ifade eden MHP Sapanca Belediye Meclis Üyesi Avukat Alperen Durmaz; “SEDAŞ’ın haksız rekabeti son zamanlarda bölgemiz ile Sakarya’nın neredeyse bütün ilçelerinde duyulmaktadır. Sedaş’ın hukuka aykırı uygulamaları nedeniyle ilçe sakinlerinin büyük problemler yaşadığına şahit olmaktayız” dedi.

“VATANDAŞLAR SANKİ TUZAĞA DÜŞÜRÜLÜYOR”

Vatandaşların Sedaş’ın bu uygulamalarının kendilerine karşı kurulmuş bir tuzak olduğunu düşündüğünün altını çizen Avukat Durmaz; “Sedaş hakkında yapılan şikayetlerin çoğunda aynı kullanım yerine ait aboneliklerde önceki tüketiciye ait borçlardan yeni tüketicilerin sorumlu tutulması ve bu borçların usulsüz kullanım adı altında yeni tüketicilere yüklenmeye çalışılması sorunu yer almaktadır. Bu sorunların devamında tedarikçi kurum yeni tüketicileri borçlandırarak vatandaşlarımız hakkında haksız ve hukuka aykırı olacak şekilde icra takipleri başlatmıştır” dedi.

“KENDİLERİNE AİT OLMAYAN BORÇLA KARŞI KARŞIYA KALIYORLAR”

Vatandaşlardan bu konuda çok şikayet aldıklarını vurgulayan Durmaz; “Yine buna benzer olarak vatandaşlardan aldıkları şikayetler üzerine Sedaş tahsilat yapabilmek adına önceki tüketicilerin önceki dönemlerine ait borçlarını yeni tüketicilerin üstlenmesini talep ederek bu durumu yeni kullanıcı ile sözleşme yapma hususunda engel olarak ortaya koyduklarını görmekteyiz. Bu haksız uygulama ile vatandaşlarımızın kendilerine ait olmayan borçları ödemeye mecbur edildikleri açıkça görülmektedir. Tedarikçi kurum olan Sedaş’ın bu tutum ve eylemleri açıkça hukuka ve kanuna aykırıdır” dedi.

“TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURULMALI”

Vatandaşlara çağrıda bulunan Avukat Durmaz; “Buna benzer sorunlara karşı mağduriyetlerin önüne geçilmesi adına vatandaşlarımızın derhal Tüketici Hakem Heyeti, Tüketici Mahkemeleri, EPDK ve Cimer gibi kurumlarla irtibata geçerek şikayetlerini bildirmelerini ve yasal haklarını zaman kaybetmeden kullanmalarını tavsiye ediyoruz” diyerek uyarıda bulundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica