Bilim-Teknoloji

e-Devlet’ten yeni uygulama

e-Devlet’ten yeni uygulama … e-Devlet yeni bir uygulamayı daha hizmete açtı. Konuya ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı’ndan geldi. detaylar haberimizde…

e-Devlet’ten yeni uygulama

İçişleri Bakanlığı, e-Devlet üzerinden yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Yapılan açıklamada, “Çeşitli sebeplerle sağlık kuruluşunda doğum bildirimi yapamayan vatandaşlar artık doğum bildirimlerini e-Devlet üzerinden yapabilecek.” denildi. Açıklamada, başvuruların nasıl yapılacağına dair detaylara da yer verildi. İşte e-Devlet Doğum Bildirimi Başvurusu ile ilgili tüm detaylar…

DOĞUM BİLDİRİMİ BAŞVURUSU E-DEVLET’TE

İçişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bakanlığımız e-Devlet üzerinden yeni bir hizmeti daha uygulamaya açtı. Çeşitli sebeplerle sağlık kuruluşunda doğum bildirimi yapamayan vatandaşlar artık doğum bildirimlerini e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Bakanlığımızca 2018 yılında hayata geçirilen e-Doğum uygulaması ile kamu sağlık kuruluşlarında dünyaya gelen ve anne/babaları tarafından isimleri belirlenen çocukların doğum bildirimlerinin nüfus müdürlüklerine gitmeden doğumun gerçekleştiği sağlık kuruluşunda yapılabilmesine olanak sağlanmıştı.

Uygulama kapsamında bugüne kadar 81 ilde 235 kamu sağlık kuruluşunda 75 bin doğum tescili yapılırken, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları da ailelerin adreslerine ücretsiz olarak gönderildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica