Raporlar

Ece Üner: “Asıldığın ipe kanın değsin”

Ece Üner: Asıldığın ipe kanın değsin

Türkiye’nin en seçkin yayınevlerinin katıldığı 12. Kocaeli Kitap Fuarı ile birlikte yazar, şair ve ünlü isimler Kocaelilerle buluşmaya devam ediyor

Bu kapsamda haber spikeri, sunucu ve gazeteci Ece Üner, 12. Kocaeli Kitap Fuarı’nın 5. gününde hayranları ile bir araya geldi. Kocaeli Kongre Merkezi Akçakoca Salonu’nu dolduran kalabalığa hitap eden Ece Üner, konuşmasına Kocaelilere teşekkür ederek başladı. Üner, “Hem kitap alıp hem fuara büyük ilgi gösteriyorsunuz. Hayatın zorluklarına rağmen kitap almanız çok önemli. Bunun için siz Kocaelilere teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu ilginiz beni 3. kitap için heveslendirdi” dedi. Ece Üner, kitabında yer alan, “Asıldığın ipe kanın değsin” cümlesine de açıklık getirdi.

“KADININ GÜCÜ DEĞERLENDİRİLMİYOR”

Teşekkür konuşmasının ardından söyleşi soru-cevap şeklinde devam etti. Bu bağlamda bir dinleyici Ece Üner’e ‘Kadın cinayetlerinin önlenmesi noktasında bir öneri ve projeniz mi var mı ?’ şeklinde bir soru yöneltti. Üner, “Sorduğunuz soru ile ilgili çok fazla sivil toplum örgütü var. Bu sivil toplum örgütleri her geçen gün güçleniyor ve daha çok insan toplayabiliyor. Bu konudaki bilinç ailede başlıyor. Anne eğer toplumdaki statüsünü erkek çocuk doğurmak üzerinden inşa ediyor ve hiç hak etmediği bir gücü onun üzerine yüklüyorsa o erkek için de bir yük oluyor. Ondan sonra hiç eleştirilmeyen, sen erkeksin ağlayamazsın, sen erkeksin hayvanlara şefkat gösteremezsin, sen erkeksin bunalıma giremezsin gibi şeylerle bir erkekten şefkat, yumuşaklık ve halden anlama bekleyemeyiz. Kadının ise kadınlığı ve gücü şu an da Türk toplumunda da, dünyada da yeterince hak ettiği şekilde davranılıp değerlendirilmiyor” dedi.

“ASILDIĞIN İPE KANIN DEĞSİN”

Üner, ‘Haysiyet’ adlı kitabında geçen ‘Asıldığın ipe kanın değsin’ cümlesindeki düşüncelerini soran bir katılımcıya ise, “Asıldığın ipe kanın değsin cümlesini bana dedem söylerdi. Yani bir kadını seviyorsan tam sev, bir takımı tutuyorsan tam tut, bir davaya gönül veriyorsan tam ver. Ne yapıyorsan yap, yaptığının hakkını ver…” şeklinde cevap verdi.

“EZBERLER ÜZERİNDEN GİDEN BİR EĞİTİM SİSTEMİ VAR”

‘Z kuşağı nasıl eğitilmeli?’ şeklinde bir soru alan Ece Üner, “Z kuşağının şöyle bir zorluğu var. Bugün siz yaptığınız işi annenize 5 dakika içerisinde anlatabiliyorsanız ve anneniz de bunu anlıyorsa muhtemelen kısa sürede işsiz kalacaksınız. İnanılmaz hızlı gidiyor her şey. Eğitim sisteminde şöyle bir yanlışlık var. Hep ezberler üzerinden giden bir eğitim sistemi var. Hatta Nurettin Topçu’nun ‘Eğitim sisteminin iki tane büyük problemi vardır, biri eğitim, diğeri sistemi diye’ bir sözü vardır. Kariyer avcıları karakteri işe alın, beceri eğitiliyor diyor. Egosu olmayan, takım oyunu oynayabilecek, analitik düşünebilecek kişilere artık yer var. Eğitim sistemi de tam da buna uygun güncellenmeli” dedi. Ece Üner söyleşinin ardından kitaplarını Kocaelili hayranları için imzaladı.

Görüntü Haber Link: https://we.tl/t-T79CU9yUPx

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica