Genel

Ediz Hun’a Kocaeli’de yoğun ilgi

Türk Sinemasının yaşayan efsane ismi Ediz Hun, “On Kişiydiler” adlı tiyatro oyunu için Kocaeli’ne turneye geldi.

KOCAELİ (İGFA) – Türk Sinemasının efsane ismi Ediz Hun'un turne için geldiği Kocaeli'de, “On Kişiydiler” adlı tiyatro oyunun sahneleneceği Kongre Merkezi’nde ilgi ve sevgiyle karşılandı. Tiyatrocu arkadaşlarıyla birlikte kulise geçen Hun, burada Kocaeli’de gerçekleştirilen kültürel etkinliklerle ilgili düşüncelerini aktardı.

Büyükşehir’in hayata geçirdiği çalışmalar kapsamında yer alan Kocaeli Türküleri’nin yer aldığı CD kendisine hediye edilen sanatçı Ediz Hun, yerel yönetimlerin kültüre ağırlık verilmesi gerektiğini kaydederek, “Kültür ve sanatla özdeşleşmeliyiz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu anlamda çok önemli bir kültür tesisi meydana getirmiş. Başarılarından dolayı tebrik ederim” dedi.

Kültür ve sanata yönelik yatırımların önemine bir kez daha vurgu yapan Ediz Hun, “İstanbul’a bu kadar yakın ve sanayide bu kadar önemli bir kentin, kültüre de böylesine hizmet etmesinde fayda var. Ülkelerin kalkınması ancak sanata yapılan değerlerle mümkün olabilir. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın beyefendiyi ve ekibini tebrik ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

TİYATRO SAHNESİNDE BİR EFSANE

Ediz Hun, oyun hazırlıklarının tamamlanmasının ardından Agatha Christie’nin eserinden uyarlanan “On Kişiydiler” adlı oyunla Kocaeli seyircisi ile buluştu. Oyunun başrol oyuncusu olan Ediz Hun, performansı ile seyirciyi adeta büyüledi. Sinema sanatçısı olarak bir çok önemli filme imza atan Ediz Hun, tiyatro oyunculuğunda da başarısı ile sevenlerinin gönlüne taht kurdu. Seyirci oyun sonunda Ediz Hun’u ve oyunun diğer oyuncularını dakikalarca ayakta alkışladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica