Ekonomi

Egeli ihracatçılar tasarımlarıyla ezber bozacak

Egeli ihracatçılar akıllı ve sürdürülebilirlik gözetilerek üretilen mobilyalarla ortalama ihraç fiyatını daha da yukarı taşımayı hedefledi.

İZMİR (İGFA) – Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, Ezber Bozan Tasarım Yarışmasını bu sene tamamen mobilya birliği olarak düzenlediklerini, “Smart” temasıyla yarışmacılardan; değişen yaşam şekillerine adapte edilebilen ve tercihen sürdürebilir malzemelerden oluşan daha fonksiyonel ve kullanışlı tasarımlar beklendiğini söyledi.

Yarışma süresince İzmir’deki üniversitelerin endüstriyel tasarım ve mobilya dekorasyon bölümleriyle işbirliği içinde, başvuruların çoğunluğu ülkemizin marka üretici firmalarının ve tasarım ofislerinin profesyonel endüstriyel tasarımcılarından oluşan jüri tarafından değerlendirileceğini kaydeden Yağcı, “İnovasyonda öncü olmak sadece prestij değil, aynı zamanda geleceğe yön verme imkanı da sağlar. Bu yüzden bu sene çevresel sürdürülebilirlik temasının altını çiziyoruz. Değerlendirme kriterlerimiz içinde sürdürülebilir malzemeler kullanılarak tasarlanmış/geri dönüştürülebilir olması da yer alıyor” dedi. 

Yarışma başvurularının 10 Temmuz 2022’ye kadar devam edeceğini belirten Yağcı, “Geçen yıl 70 üniversitenin toplamda 92 tasarım ve mimarlık bölümleri öğrenci ve profesyonel toplam 677 başvuru alındı. Rekor düzeydeki başvurunun bu sene katlanacağına inanıyor ve binin üzerinde başvuru hedefliyoruz. Yeni ödüllerimiz var ve toplam para ödülümüzü de 220 bin TL‘ye yükselttik” diye konuştu.

Cahit Doğan Yağcı, dereceye giren tasarımların ürettirileceğini ve EİB’de, EİB’nin katıldığı fuarlarda sergilenebileceğini sözlerine ekledi. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica