Sağlık

Eğer penisiniz böyleyse risk altındasınız

Eğer penisiniz böyleyse risk altındasınız ABD’deki Baylor College’de yapılan ve yaklaşık 1.5 milyon erkekten elde edilen verilerle gerçekleştirilen araştırma sonunda, penisin kavisli olmasına sebep olan Peyronie Hastalığı’nın kanserle ilişkisi ortaya çıktı.

Bu rahatsızlıktan muzdarip erkeklerin kansere yakalanma riski daha yüksek

Araştırmaya göre bu rahatsızlıktan muzdarip erkeklerin kansere yakalanma riski daha yüksek. Eğer penisiniz böyleyse risk altındasınız detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Eğer penisiniz böyleyse risk altındasınız

1.5 milyon erkekten elde edilen veriler

ABD’nin Teksas eyaletinde yapılan bir araştırma, erkekler için önemli bulgular ortaya koydu. Houston’daki Baylor College’de yapılan ve 1.5 milyon erkekten elde edilen verilerin değerlendirildiği araştırmada Peyronie Hastalığı olarak da bilinen rahatsızlıktan muzdarip olanların kanser riski altında olduğu belirlendi.

Peyronie Hastalığına yakalananların %40 oranında testis kanseri riski altında olduğu belirtildi

Erkeklerin penislerinin kavisli olmasına sebep olan Peyronie Hastalığı ile incelemelerde bulunan araştırmacılar; bu hastalığa yakalananların %40 oranında testis kanseri riski altında olduğu belirtildi.

Bu hastalığa sahip erkeklerin kan kanseri olma riskinin %29 daha fazla ve mide kanserine yakalanma riskinin ise %40 daha fazla olduğu belirtildi

Penis içerisindeki dokularda anormal yara dokusu veya plak gelişimi sebebiyle karşılaşılan bu rahatsızlığın bu uzuvda meydana gelen rahatsızlıklarla oluşuyor. Baylor College’de yapılan ve American Society for Reproductive Medicine’de sunulan araştırmada, bu hastalığa sahip erkeklerin kan kanseri olma riskinin %29 daha fazla ve mide kanserine yakalanma riskinin ise %40 daha fazla olduğu belirtildi.

“Daha önce kimse bu rahatsızlıklar arasında bağlantıyı kurmamıştı. Araştırmamıza göre bu rahatsızlığa sahip erkekler kontrollerini yaptırmalı ve aksatmamalılar”

Araştırmayı yürüten Dr. Alexander Pastuszak, “Daha önce kimse bu rahatsızlıklar arasında bağlantıyı kurmamıştı. Araştırmamıza göre bu rahatsızlığa sahip erkekler kontrollerini yaptırmalı ve aksatmamalılar” ifadesini kullandı. İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Daily Mail, İstanbul Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak; erkeklerin yaklaşık %3.7 ve %7.1’inin bu rahatsızlıktan muzdarip olduğunu fakat; bazı hastaların utandıkları için doktorlara gitmediği için bu oranın daha da yüksek olduğunu tahmin ettiklerini yazdı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica