Genel

Ekmeğimiz Geleceğimiz Haklarımız İçin 1 Mayıs’ta Alanlardayız

Ekmeğimiz Geleceğimiz Haklarımız İçin 1 Mayıs’ta Alanlardayız

Disk Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, TMMOB İkk Sekreteri Murat Kürekci, Kesk Dönem Sözcüsü Erdal Karakuş, TTB Kocaeli Temsilcisi Dr. Mehtap Yılmaz Maçkalı’dan oluşan Kocaeli 1 Mayıs tertip komitesi, 1 Mayıs kutlaması hakkında açıklama yaptı

Tertip Komitesinin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Değerli basın emekçileri,

Bizler DİSK-KESK-TMMOB-TTB Kocaeli örgütleri olarak; 2022 yılı 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma günü kapsamında, İzmit Kaymakamlığına yapmış olduğumuz yazılı başvuru neticesinde İZMİT ANITPARK ALANI, mitingimiz için belirlenmiş bulunmaktadır.

Bilindiği üzere 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma günü, yeryüzünde emekçilerin binlerce yıllık hak arama tarihinin, ödediği bedellerin ve buna bağlı kazanımlarının en önemli simgesel dönüm noktasıdır.

Emek ve sermaye çelişkisinin, her zamankinden daha fazla büyüdüğü, kapitalist sömürünün küresel çapta acımasızca derinleştiği; salgının, savaşların halklar ve ezilenler için yaşamı cehenneme çevirdiği bu düzenin tek kurtuluşu, emekçilerin Dünya çapında vereceği mücadele ve dayanışmadan geçmektedir.

Emekçiler, doğası gereği paylaşımcı, demokratik, barışçıl ve yaşanabilir bir Dünya talep ederler. Bunun için örgütlenir ve mücadele ederler. Bu yüzden 1 Mayıs günü miting alanından haykıracağımız talepler ve coşkumuz; tüm insanlık için umut ve irade geliştirecektir.

Türkiye’nin kilometre kare ve nüfus başına en fazla “emekçiyi” barındıran kenti, kuşkusuz İlimiz Kocaeli’dir. 15-16 Haziranları yaratan, halklarımızın tüm zenginliklerini içinde barındıran Kocaeli’miz kendisine yakışır coşku ve disiplin içerisinde 1 Mayıs mitingini gerçekleştirecektir. Tertip Komitemizi oluşturan DİSK-KESK-TMMOB ve TTB örgütlerimizin yanı sıra kentimizde Emek ve Demokrasi Güçlerimizi oluşturan siyasi partilerimiz, demokratik, kitle örgütlerimiz, derneklerimiz, kadın örgütlerimiz ile birlikte yoğun ve güçlü bir çalışma yürüteceğiz.

Çünkü biliyoruz ki, 1 Mayıs zayıf geçerse, Ülke emekçilerini daha karanlık bir gelecek bekleyecek, biliyoruz ki 1 Mayıs coşkusuz geçerse, demokrasi hak ve özgürlükler çok daha fazla tahribe uğrayacak.

Bizler bu sebepler ile, halkımızın her alanına temas ederek, kitlesel 1 Mayıs mitingi gerçekleştirerek, emekçilere duymuş olduğumuz sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz. Gerçek toplu sözleşme, güvenceli çalışma yaşamı, onurlu ücret, demokratik Türkiye için 1 Mayıs alanından geleceğe güçlü bir ses vereceğiz.

Tüm emekçileri ve halkımızı 1 Mayıs günü saat 12:00’de Doğukışla Parkı’ndan başlatacağımız ve İzmit Anıtpark alanına yürüyüşle devam edeceğimiz mitingimize davet eder; Kamuoyuna saygı ile ifade ederiz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica