Siyaset

Ekrem İmamoğlu İlk Adım Etkinliği’ne katıldı

Ekrem İmamoğlu İlk Adım Etkinliği’ne katıldı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Şişli’de gerçekleştirilen İlk Adım Etkinliği’nde, “Ne mutlu bana ki Mustafa Kemal’in evladı olarak yola çıkıyorum.” dedi.

Ekrem İmamoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak için Samsun’a doğru yola çıkışının 100. yılında, Şişli’deki Atatürk Müzesi önünde gerçekleştirilen İlk Adım Etkinliği’ne katıldı.

Burada otobüs üzerinden halka hitap eden İmamoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ve demokrasiyi sevdiğini, 100 yıl önce söylediği sözlerin halen geçerliliğini koruduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün tam bağımsız Türkiye hayaliyle yola çıktığını, ülke topraklarını milletine emanet ettiğini dile getirdi. İmamoğlu, “Ne mutlu bana ki Mustafa Kemal’in evladı olarak yola çıkıyorum.” ifadesini kullandı.

İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet’e layık olmak, Mustafa Kemal Atatürk’e layık olmak, yani ‘evlatlarıyız, askerleriyiz’ demek karşılık ister. O da ne? Çok çalışacağız. Kimsenin kalbini kırmayacağız. Biz İstanbul’da milletçe bir arada olmanın keyfini yaşayacağımızı herkese hissetireceğiz. İlk günlerden bu ülkenin kuruluşunun temellerinin atıldığı günlerdeki zorlukları düşünüp bu güne geldiğimizde aslında işimizin çok daha kolay olduğunu göreceksiniz.”

İmamoğlu’na, konuşmasının ardından Atatürk’ün Samsun’a çıkışının resmedildiği tablo hediye edildi.

Ellerinde Türk Bayrağı ve meşale taşıyan vatandaşlar, zaman zaman “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attı. Bazı vatandaşların Mustafa Kemal Atatürk yazılı tişörtlerle etkinliğe katıldığı görüldü.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de bir konuşma yaptı.

Etkinliğe, sanatçılar Levent Üzümcü ve Sunay Akın da katıldı. İSTANBUL (AA) –

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica