İGF

Elon Musk bombayı patlattı

Elon Musk, Bitcoin ile Tesla alımının ne zaman başlayacağını duyurdu. BTC ile Tesla alımı Bitcoin madencilerine bağlı.

Geçtiğimiz aylarda Elon Musk, Bitcoin ile Tesla alımını durdurduğunu açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Bitcoin‘de sert düşüşler yaşandı. Bitcoin toparlanmaya devam ederken Elon Musk, Bitcoin ile Tesla alımı konusunda yeni bir açıklama yaptı. Bitcoin bu açıklamadan sonra hareketlenebilir.

Musk, Twitter’dan yaptığı Tesla ve Bitcoin açıklamasından sonra Bitcoin’de bir hareketlilik olabilir. Tweet’inde, kripto para madencilerinin temiz enerji kullanımı yüzde 50 eşiğine ulaştığında Bitcoin ödemelerini kabul edeceğini açıkladı. Ayrıca Elon, Bitcoin piyasasını hareketlendirmemek için şirketin sahip olduğu yüzde 10’luk bir Bitcoin satışını onayladığını duyurdu. Buna ek olarak Musk, Syngia CEO’su Magda Wierzycka tarafından yakın zamanda yapılan tüm suçlamaları “yanlış” olduğunu nitelendirerek Bitcoin’i pompaladığını ve değerini düşürdüğünü reddetti.

Elon’ın yüzde 10‘luk BTC satışını, Centibillionaire doğruladı. Tesla, BTC fiyatını değiştirmeden test etmek amacı ile yalnızca yüzde 10‘luk bir satış yaptı. Ark Investments’a göre, Bitcoin madencilerinin yüzde 70’inden fazlası halihazırda yenilenebilir enerjiden güç alıyor. Çin’in kripto madenciliği endüstrisindeki devam eden baskısının Bitcoin’in yeşil güce geçişini hızlandırması bekleniyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica